
21 Pro 2013
Svícen z mandarinky
Přiznám se, že mám ráda jednoduché věci a když jsou navíc ze sekce „recyklace“, tak je to fajn…. když jsem teto nápad viděla na internetu, tak jsem nebyla překvapená, že...
Celý článek

10 Pro 2013
Perníkové želvičky
![]() | Každý rok se snažím z perníku upéct nové tvary... letos jsem navíc měla velkou výzvu v podobě pozvání časopisu Apetit, pro který jsem perníčky připravovala.... byla to pro mne opravdu pocta.... a tak spatřila světlo světa malá perníková želvička.... díky vykrajovátku, které jsem původně navrhovala na práci s FIMO hmotou. |

08 Pro 2013
Řezané papírové vločky
Papírové sněhové vločky patří neodmyslitelně k vánoční výzdobě – možná je stříháte také. Do nedávna jsem si hrála a stříhala je ručně. Ale pak mi vstoupil do života on –...
Celý článek

02 Pro 2013
Vánoční FIMO zvonečky
![]() | Zvonečky jsou tradiční ozdobou vánoc – a proč by mělo fimo zůstávat stranou? Napadlo mě, jak by mohly být udělané, zkusila jsem to a úplně si je zamilovala. Návod pro vás připravila Marcela Havelková. |

24 Lis 2013
FIMO Kamínky
Mezi efektovými FIMO hmotami najdete i tzv. polodrahokamy – ale pokud nevíte, jak vypadají po upečení, asi je těžko koupíte… a právě pro vás je tu tento článek. Průkopnicí práce s...
Celý článek

10 Lis 2013
Svatomartinské rohlíčky
Receptů na svatomartinské rohlíčky je spousta, většina je z kynutého těsta… proto mne letos na internetu zaujal recept Nadi Indruchové, která používá tukové těsto…. vyzkoušela jsem, nechtěně maličko upravila a ...
Celý článek

29 Říj 2013
Domácí paštika
![]() | Paštiku jsem zkoušela již několiktrát, ale až tahle byla opravdu dobrá a pochutnali jsme si..... |

23 Říj 2013
Hrajeme si s FIMO hmotou
![]() | Tak už je to tady - už jsem si jí pomazlila, oňuchňala... prostě je to další moje knižní miminko..... 🙂 A porod byl pěkne komplikovaný.... |

22 Říj 2013
Pesto
![]() | Milujeme salát Caprese, proto často kupuji bazalku.... Bohužel se mi nikdy nepodaří bazalku v květináči pěstovat déle než čtrnáct dní a proto jsem tentokrát rozhodla bazalku zpracovat ihned do lahodného pesta.... |

16 Říj 2013
Nedokončený kaleidoskop
![]() | Na jaře jsem pro vás chystala nový návod na kaleidoskop... a tak nějak shodou všech okolností nikdy nedodělala... a tak jsem si řekla, že zkusím dokončení nechat na vás.... |

15 Říj 2013
Brokolicové menu
Kdybyste mi před deseti lety řekli, že si jednou si bude moje dcera pochutnávat na brokolici , asi bych se od srdce zasmála… ale člověk míní a příroda – resp. chutě...
Celý článek

14 Říj 2013
Balkánské vrtule
Jednoduchá večeře nebo rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu – třeba k vínu :-)) Budete potřebovat listové těsto – nejlépe již vyválené, ušetří vám to spoustu práce, protože je vyválené v...
Celý článek

13 Říj 2013
Quinoa
Pro někoho možná stará známá, pro někoho novinka …. seznamte se – QUINOA.. Jedná se o semena rostliny chenopodium quinoa. Potkáte se i s českým názvem – merlík čilský. Vzhledem připomíná obilovinu, ve skutečnosti...
Celý článek

13 Říj 2013
Corn flakes strouhanka
![]() | Varianta ke klasické strouhance. Je mnohem křupavější a nenasaje tolik tuku při smažení. |

26 Zář 2013
Grilování jinak
Nedávno jsem v jednom z receptů vyfotila náš nový gril a dostala jsem několik dotazů a tak jsem si řekla, že to shrnu do článku…. Co se grilování týče, uznávám, že asi...
Celý článek

25 Zář 2013
Květákový salát
![]() | Musím přiznat, že květák není u nás doma moc oblíbený… děti ho odmítají, snědí maximálně květákové placičky (ale nesmí tušit z čeho jsou připravené :-)) a manžel ještě má rád variantu mozeček či v kombinaci s houbami. Jediná já si pochutnám na smaženém květáku (ale musí být obalené malé růžičky) a tak se občas stane, že mi zbyde půlka květáku a nevím co s ní…. |

23 Zář 2013
Kuřecí roláda s houbami
![]() | Kuřecí rolády se mi jeví jako skvělé zpracování kuřete... jednak se při jídle netrápíte kostmi a hlavně z kostí připravíte skvělou polévku. |

22 Zář 2013
Vrtulky s Nutellou
Tenhle recept jsem vymyslela jako rychlovku na víkendovou snídani nebo když čekáte hosty a nemáte moc času…. je to otázka opravdu pár minut… Potřebujete pouze tři suroviny – listové...
Celý článek