Kuřecí roláda s houbami Hlavní jídla
  Kuřecí rolády se mi jeví jako skvělé zpracování kuřete… jednak se při jídle netrápíte kostmi a hlavně z kostí připravíte skvělou polévku. 

 

 

Hlavní zásadou je koupit  velké kuře – tohle mělo 1,5kg – malá kilová kuřátka se vykošťují špatně…. a taky to musí být kuře chlazené, nikoli mražené….  

Dále potřebujete jen ostrý nůž a pár minut času…. (já jsem teď stáhla čas na 5 minut, je to fakt jen o zvyk).  

Dlouhá léta jsem vykošťovala kuře od prsou – jako tady ten kuchař. 

 

 Tentokrát jsem to zkoušela podle Martina od zad a u toho asi taky zůstanu – šlo to moc dobře… jen jsem narozdíl od něj nenchala konce nohou a  křidélka jsem usekla celá, zamrazila jsem si je a upeču si je někdy samosatně. Skelet s masem jsem si zamrazila na vývar. 

Lehce jsem nařezala prsíčka a rozprostřela je….  

Tenhle chlapík to dělá podobně jako Martin, navíc je tam super ukázáno vázání provázkem…. 

   Dál už je to jen na vás… já jsem maso osolila, potřela zakysanou smetanou, do které jsem rozmíchala tři utřené stroužky česneku, posypala kořením Argentina a posypala strouhaným sýrem….  prostě jsem koukla do lednice a viděla tam otevřenou zakysan.smetanu a strouhaný sýr a slovo dalo slovo… :-)) 
 

 No a taky tam byla mistička houbové smaženice z předchozího dne… tak šup tam s ní… .

V tomto je roláda úžasná, můžete do ní naplnit co chcete, co vám chutná…. 

     Dál by se měla roláda zabalit a zavázat provázkem… nějak se mi do toho vázání nechtělo a tak jsem vyndala hormu na srnčí hřbet…. a šup tam s roládou. 
     Vrch jsem potřela olivovým olejem a posypala grilovacím kořením. 
   

 A protože mám silikonovou formu, která se trošku rozjíždí, tak jsem svázala provázkem…. pokud máte kovovou, stačí ji vytřít olejem…. 

Formu jsem postavila do pekáčku s vodou. 

 

A pak stačí dát do trouby na cca hodinku – 200st. První půlhodinu jsem pekla přiklopené, druhou odkryté a občas polila výpekem. 

Tak a tohle by mohl být konec… prostě vyndáme, nakrájíme a podáváme… i studená je skvělá. 

Jenže já zjistila, že doma nemáme rýži a k br.knedlíku se mi to zdálo chudé… a navíc v lednici ještě zbyla miska hub z lesa… 

  Houby – hřibovité plus kotrč – jsem nakrájela na kousky a spolu s cibulkou osmahla na oleji, po chvilce jsem přidala koření Argentina a trošičku podlila vodou. 
  Pak jsem vyndala roládu  trouby, přendala ji včetně výpeku k houbám a ještě na 15 minut šoupla do trouby. 
  A takhle krásně vypadala… při krájení se trošku rozsypala, jak bylo maso měkoučké… 
     Rolády z kuřecího masa jsou skvělé v tom, že díky náplni uděláte více porcí, než kdyby jste kuře pekli v celku, získáte z kostí skvělý vývar a při jídle nemusíte obírat pracně kosti…. 
  S bramborovými knedlíky to nemělo chybu…. 
banner-kor-200x200.jpg    
titanovepanve.cz  
Komentáře