Nedokončený kaleidoskop Šperky
  Na jaře jsem pro vás chystala nový návod na kaleidoskop… a tak nějak shodou všech okolností nikdy nedodělala…  a tak jsem si řekla, že zkusím dokončení nechat na vás…. 

 

Na základ si připravte blenodovaný pruh a ten rozdělte podélně na dvě stejné části. Jeden pruh zamotejte od světlé barvy a druhý od tmavé. Oba obalte bílým pruhem na nejširší nastavení strojku.   
Poté je ještě obalte černým pásem na co nejtenší nastavení strojku.   
Oba válečky překrojte napůl.   
     
Řezné plochy prvního válečku (toho, co byl motaný od nejsvětlejší barvy) pokryjte bílým plátkem na nejširší nastavení strojku.   
Na jednu z řezných ploch ještě přidejte kromě bílé tenký černý plátek.   
Přiložte k sobě.   
Vytvarujte do tvaru trojúhelníku.   
Protáhněte na cca 10cm délky a překrojte vejpůl.   
Přiložte poloviny k sobě.   
Srovnejte pomocí akrylové destičky do hranolku.   
Ten protáhněte na délku 12cm.  Rozřezejte na čtyři díly po 3cm.   

Složte k sobě, zredukujte na požadovanou velikost a skládejte vzor…. 

 

 

 

Tak nějak jsem to chtěla udělat…. dostala jsem se k tomu až v lázních…. a protože na půdě bylo celkem chladno, dala jsem si hranolek na dlaždičku s tím, že jej na pokoji zredukuji… a co myslíte?? Asi pomatení myslů, ale já ten hranolek, zabalený ve fólii celý upekla…. 🙁 

 

Takže výsledek nemám…. ale napadlo mne udělat malou soutěž… pokud podle tohoto návodu (i klidně v jiné barvě) vyrobíte nějaký šperk apod. a pošlete mi pěkné fotky, tak je samozřejmě zveřejním a posléze z autorů vylosuji dva, kteří získá fimo na výrobu tohoto kaleidoskopu zdarma. 

Fotky posílejte na mail monika@brydova.cz

 

Můžete posílat až do konce listopadu 2013!! 

 
Komentáře