Grilování jinak Různé nápady z kuchyně

Nedávno jsem v jednom z receptů vyfotila náš nový gril a dostala jsem několik dotazů a tak jsem si řekla, že to shrnu do článku….

Co se grilování týče, uznávám, že asi to není to opravdové grilování jako na dřevěném uhlí, ale pokud doma nemáte nadšeného rozdělávače ohně a udržovače správného žáru, pak vám nic jiného nezbývá…  grilování totiž u nás většinou probíhalo stylem, že já jsem vše připravila a teprve poté se mi podařilo někoho z mužské části rodiny donutit jít rozdělat pod grilem….

Což přinášelo spoustu strastí a trvalo dlouho, než byla teplota ideální, že většinou v tom „poločasu“, všichni šilhajíc hlady, snědli to co bylo určeno jako příloha k masu…. A když se konečně ugrilovalo maso, tak už na něj vlastně nebyla chuť ani místo v žaludku. Vím, že by to možná vyřešil plynový gril, ale nějak mám z plynových bomb respekt.

Tehdy jsem poprvé vyzkoušela elektrický gril – před lety jsme za pár stovek koupili elektrický gril od Ety – taková jednoduchá deska – grilovala dobře, jen když foukalo nebo nebylo úplně teplo, tak často z vrchu grilované kousky chladly…  nicméně pár let jsme to s ním vydrželi…. A pak to asi nevydržel on s námi a odporoučel se…  A protože se v dnešní době opravdu nevyplatí vozit přístroje za pár stovek do opravny, skončil chudák na smetišti…

Další léto jsme vyzkoušeli grilovací tácky…  pro dva docela fajn, ale jako trvalé řešení naší grilovací krize nikoli….

  

No a letos jsem pořídila kontaktní gril TEFAL

Je připravený hned, a díky tomu, že se dá zavřít, tak se maso opéká rovnoměrně z hora i zespoda. Všechna šťáva stéká do misky a dá se pak využít…

 

Takže pokud připravujte maso a napadne vás na něj dát sýr (mozarellu) a ona tak trochu vyteče (no prostě mi to nedošlo :-)), tak alespoň máte chutnou šťávu na polití brambor 🙂

 

A co víc, krásně se udržuje čistý – plotýnky jsou nepřilnavé a dají se sundat a umýt – buď v dřezu (což většinou stačí) nebo v myčce. Stejně tak zásobník na odtékající šťávu.

 Stále tak máte gril krásně čistý. A pohodlně můžete grilovat i doma….

A samozřejmě ho lze i úplně rozevřít a využít tak obě plochy najednou, to pokud by vás bylo víc a chcete jíst všichni najednou…..

Grilovat můžete maso, zeleninu, ale také si můžete zapéct celou bagetu a mít z ní tzv. panini bagetu.

Komentáře