Domácí paštika Rychlé večeře
  Paštiku jsem zkoušela již několiktrát, ale až tahle byla opravdu dobrá a pochutnali jsme si….. 
 

 Předně budete potřebovat játra – já zkoušela už více druhů, ale musím uznat, že králičí byla nejlepší….. 

Recept uvádím na 500g jater, já pracovala jen s 300g, poměry jsem si upravila. 

Dále si připravte máslo, smetanu, cibulku, česnek, tymián….. 

   Játra očistíme a důkladně propláchneme. 
   Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Dvě jarní cibulky (nebo jednu klasickou) na jemno. 
   Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme játra a nakonec česnek. Chvíli restujeme. Játra by se neměla udělat úplně, uprostřed by měla být ještě trošku růžová. Na závěr zakápneme 5cl metaxy nebo podobnou aromatickou pálenkou. 
   Promícháme, ještě minut vaříme a pak vypneme. 
   Ještě teplé přendáme do vyšší nádoby, osolíme, opepříme a přidáme 125g másla a 5cl smetany. 
   Mandle spaříme vařící vodou a necháme cca 10 minut stát. 
   Játra rozmixujeme tyčovým mixérem s máslem a smetanou. 
   
   Mandličky slijeme a oloupáme. 
   Hotovou paštiku ještě propasírujeme přes cedník, aby byla opravdu jemná. 
   Do části můžete přidat sekané mandle. 
   Do druhé části jsem přidala ještě jeden stroužet utřeného česneku. Třetí mistička je s mandlemi i česnekem. 
   Mističky zabalte či zavřete víčkem a dejte na pár hodin do lednice ztuhnout. 
   Dobrou chuť…. 
Komentáře