
07 Pro 2016
Čirok
Znáte čirok? Já jej do nedávna neznala a přitom se jedná o skvělou obilovinu z čeledi lipnicovitých, která je přirozeně bezlepková a připravuje stejně jako rýže. Čirok je nejen dobrým zdrojem...
Celý článek

01 Pro 2016
Ořechoví medvědi
Když jsem poprvé vyrobila medvědy z ořechů, byla jsem nadšená jako malé dítě… a pak mi někdo říkal, že je zná už z dětství… já si je v dětství neužila...
Celý článek

01 Pro 2016
Zelené menu
Zelená zelenina a zelená luštěnina – to zní skoro jako veganské zaklínadlo. Ale nebojte, je to moc dobré jídlo a velice snadné a rychlé na přípravu. Základem je jako téměř...
Celý článek

30 Lis 2016
Ty trubko 🙂
Zcela náhodou se nám zlomila jedna z trubek u vysavače. Náhoda byla, že zrovna, když vysávala má dcera, která mi pak oznámila, že teď prostě nemůže vysávat 🙂 . Snažila...
Celý článek

29 Lis 2016
Rychlovka ze sojového masa
Při vaření občas používám i sojové maso. Ne moc často, tak jednou do měsíce. Většinou ho připravuji přesně podle návodu, tj. uvařím v zeleninovém vývaru, poté vymačkám vodu, naložím do...
Celý článek

28 Lis 2016
Malé záchodové téma…
Nevím, jak to máte vy, ale mně prostě vadí, když pánové, kteří použijí naše WC nevrátí prkénko zpět dolů. Celkem mne překvapila bouřlivá diskuse na toto téma, která vznikla na...
Celý článek

24 Říj 2016
Podnos dekorovaný páskami
O washi páskách jste už určitě slyšeli, ale novinkou, která přichází na trh jsou jsou pásky DUCT TAPE – možná je znáte jako stříbrnou nebo černou pevnou pásku, pásky s...
Celý článek

22 Říj 2016
Vietnamci mezi námi
O mém kamarádovi Šonovi jsem vám už psala v souvislosti s naším veganizováním tradičních vietnamských jídel. Dnes bych se ráda podělila o rozhovor z časopisu 5plus2, kde Šon odpovídá na...
Celý článek

18 Říj 2016
FIMO šípky
Mockrát jsem psala, že z FIMO hmoty lze vyrobit vše a když jsem připravovala námět pro Loskutáka, tak jsem potřebovala nějak doplnit listy a tak mne napadly šípky. Nejdřív jsem...
Celý článek

17 Říj 2016
Dýňové pyré a placky
Je tu opět podzim – čas dýní. A tudíž i mé nejmilejší – Hokkaidó. Tradičně z ní vařím polévku, ale dnes vám ukáži jak na pyré, které poté využiji na...
Celý článek

13 Říj 2016
Protiskluzové ponožky
Oslovila mne Petra Kotrysová z www.e-pleteni.cz s otázkou, zda nevím jak udělat na pletených ponožkách protiskluzovou podrážku… po mé kladné odpovědi mi rovnou poslala dvoje ponožky – jedny strojově pletené...
Celý článek

12 Říj 2016
Dřevomalíř Tomáš Záborec
Koncem léta jsem měla možnost navštívit vernisáž obrazů Tomáše Záborce ve Zlaté koruně a maličko jsem ho vyzpovídala….. Jak jste se dostal k práci se dřevem a spojení s malbou?...
Celý článek

08 Říj 2016
Creative Fashion Weekend České Budějovice
Ráda bych vás pozvala na první akci svého druhu v Českých Budějovicích, která proběhne v hotelu Clarion ve dnech 29. – 30. 10. 2016 a více se o ní zatím...
Celý článek

05 Říj 2016
Lazurovací barvy
Home Art je efektní vodou ředitelná dekorativní lazura s efektními prvky, která díky svému patentovanému složení vytváří jedinečný vhled barvy. Barvu Home Art lze využít a kombinovat v rámci nejrůznějších...
Celý článek

23 Zář 2016
Vegan a lázně Berta v Třeboni
Jak většina z vás asi už z mých stránek ví, zlomila jsem si v březnu tříštivě patu, díky čemuž jsem se ocitla v září v Třeboni v Bertiných lázních. Už...
Celý článek

22 Zář 2016
Zentangle – Funls
Další ze zajímavých vzorů, který vychází ze stejného začátku jako vzor Cadent. Opět potřebujeme body v pravidelných rozestupech – v rozestupech cca 1 – 1,5 cm – nakreslené silným fixem....
Celý článek

14 Zář 2016
Ratatouille s červenou řepou
Tradiční francouzské jídlo – takovou veganskou verze českého leča – připravuji celkem často a tentokrát mne napadlo přidat do něj i červenou řepu a místo dušení na pánvi dát vše...
Celý článek

09 Zář 2016
Zentangle – Cadent
A je tu další z mých oblíbených vzorů. Jmenuje se Cadent a vychází z bodů, které si nakreslíte v pravidelných rozestupech. Pro začátek doporučuji rozestup cca 1 – 1,5 cm....
Celý článek