Smajlíkové narozeniny Blog / Nápady

Chystáte oslavu dětských narozenin? Možná se vám bude hodit můj tip na to, jak jsme to vyřešili za pár korun my….

Původně bylo spoustu nápadů, ale nakonec hodně málo času a tak jsme zvolili po velké poradě s oslavenkyní téma smajlíci.

Nejvíc práce mi dal dort, protože jsem byla nucená použít starou plynovou troubu, která si dělá co chce, takže první korpus byl současně spálený a nedopečený… to prostě nevymyslíte.

Druhý už jsem vychytala a protože nemám ráda plýtvání, tak jsem využila i použitelné kousky z toho prvního a rozdrobila jsem je a použila je jako součást do krému. Vršek dortu byl z pravého marcipánu, který jsem obarvila potravinářskými barvivy. A poprvé jsem využila fintu jedné mé kamarádky – když chcete zdobit boky dortu už na talíři a nemuset s ním pak manipulovat a přendavat jej, tak si nejdřív na talíř dejte na čtverce nastříhaný pečicí papír tak, aby zakryl dokola kraje talíře a částečně na něm dort stál. Poté natřete boky dortu a opatrně jednotlivé kousky vytáhněte a případně ještě zbytky krému z papíru natírejte na dort.

Výsledek je dort popatlaný i z boku na čistém talíři – co víc si přát…..

Protože dortík byl menší, uplácala jsem ještě svůj oblíbený kokosový raw dort s muchovníkem a tentokrát i třešněmi uvnitř. A zjistila jsem, že je nutné použít jablko (asi kvůli pektinu) a taky kokos by měl být bio nebo prostě víc tučný… tady jsem musela přidat trošku kokosového oleje, aby to drželo pohromadě.

Na další výzdobu stačil balíček žlutých papírů, černý, červený a bílý papír a permanentní fixy.

Nejdříve přišly na řadu skleničky…  protože nalévat dětem do Ferneta není zrovna vhodné 🙂

Stačilo vystřihnout kolečka a namalovat (případně nalepit části) a smajlíci byly na světě.

Ani kružítko jsem nepotřebovala, stačila jiná menší sklenička. A na nalepení jsem použila oboustranně lepící štítky.  Stačil jeden doprostřed motivu.

Skleničky už si holky poznají…. a teď ještě vyzdobit pokoj… jak jinak smajlíky. Takže se vystříhaly velká kola (místo kružítka talíř) a šlo se na to…

na malé detaily občas ještě posloužila pastelka….

Smajlíky jsme polepili pomocí oboustranné pásky nábytek, okno apod…

A tady jsou kamarádky s oslavenkyní – ta je uprostřed. Foceno v souladu s nařízením GDPR 🙂

A dort?? Potrápil mne, ale nakonec všem moc chutnal… to je největší pochvala pro kuchařku/cukrářku…

A kromě dortu jsem připravila ovocnou mísu – z melounu vykrojené kuličky, plus přidané další ovoce. Sluply to jak malinu, tedy vlastně jako všechno možné ovoce 🙂

A kamarádky si domů z oslavy odnesly papírové smajlíky… prostě povedená oslava…. spokojenost na všech stranách. Myslím, že tady platilo, že v jednoduchosti je krása. Původně jsem ještě nabídla, že holky mohu pomalovat barvami na obličej, ale nakonec si vymyslely vlastní program a užily si to po svém. Ono je někdy méně více…..

Komentáře