Co vlastně jím 2 Blog / Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

Můj minulý pokus o dokumentování mého jídla během 14ti dnů měl u vás hezký ohlas a dostala jsem pár proseb, abych v tom pokračovala, protože si z toho berete inspiraci… a tak jsem to zkusila ještě jednou… a i kdybych udělala radost jen jednomu z vás, tak to pro mne mělo smysl 🙂

Začnu tím, na co jsem vám ještě recept nenapsala a nebo třeba považuji za zbytečné ho psát, protože to byly rychlovky….

Jsou to prostě jídla, které reflektují obsah ledničky a nutnost něco upotřebit, protože bytostně nemám ráda plýtvání s jídlem…. co je co, se dozvíte ve videu….

Tohle jídlo myslím ještě také nemám zdokumentované, ale opět je z kategorie spotřebuj co můžeš… špenát miluji listový, ale bohužel v nejbližším obchůdku měli jen tuhle drť a směs k tomu je z uzeného tofu, ořechů a žampionů….

A tyhle skvělé rohlíky na chatě udělala Martinova sestra Hanka a já zírala, jak jinak je motala, než jsme zvyklá a jaké krásné jí vyšly….

Rohlíky, ani tenhle štrůdl ve videu nenajdete, protože ne vždy jsem pohotová a nebo prostě na to nemyslím a video nenatočím…. ale věřte, že obé bylo moc dobré…..

Stejně jako tahle pohanková palačinka s banánem uvnitř a přelitá karamelem…

Tofíčkovou pomazánku jsem dělala během těch 14 dnů minimálně dvakrát. Je to prostě naše stálice mezi pomazánkami……  a když kliknete na odkaz, tak zjistíte, že na stránkách ji nemám samostatně, ale prostě vychází z tofíček…. teď ji už dělám ještě jednoduššeji a tak slibuji, že v další kuchařce určitě bude….

Další z jídel, kdy jsem dopotřebovávala různé zbytky z lednice, včetně vařených brambor a musím vám říct, že brambory v omáčce s rýží vůbec není hloupé spojení.

Pokusila jsem se naložit tofu, poprvé v životě a teď budu 14 dní na trní, jak to dopadne…. držte palce, pak vám určitě dám vědět.

S tímhle receptem se podělím určitě dříve, včera jsem ho otestovala i na mých kamarádkách a byly nadšené.

Tudíž pokud nechcete o recept přijít, odebírejte mne na YouTube 🙂 mám ho hezky natočený….

A už jsem si umíchala i své první letošní mojito, neboť máta nám začíná přerůstat přes truhlík 🙂

A ještě uvidíte skvělou omáčku s kuličkami. 

Tenhle krémeš, který jsem vytvářela velice brzy ráno…. ale stálo to za to…

Úplně skvělý žampiony s čočkou. 

Pohankové tartaletky.

Dostala jsem velké množství sírovce a tak jsem vytvořila spoustu receptů. 

A protože jsme se díky anketě na mém FB dobrali pátrání po názvu tohoto jídla – vyhrála varianta chleba v nevajíčku :-), tak jsem si je musela udělat hned dvakrát….

A tenhle koláč byl taky luxusní…..

Video začíná a já se loučím pohledem na tyhle skvělé nepečené arašídové košíčky

Doufám, že se vám můj průlet tím, o jím líbil a pokud ano, dejte vědět, budu pokračovat….

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *