dav Rychlé večeře / vegan

Dnes mám pro vás spojení několika věcí – je to recept, tak trošku vlog, protože mi nedalo si tam pustit pusu na špacír a taky taková anketa.

Tak schválně – jak se u vás říká chlebu obalenému ve vajíčku??? U nás to byly smaženky, ale setkala jsem se s tím, že smaženka někdo říkal i takové omeletě položené na chlebu a můj přítel dokonce smaženku zná jako takový karbanátek z vajíčka a strouhaného sýra….

Je jedno, jak tomu budeme říkat, ale pojďte se mnou si tuhle dobrotu připravit – zejména, když potřebujete spotřebovat pečivo, které samo o sobě nic moc….

Dohledala jsem účtenku – tak tenhle podivný toustový chleba, kde bylo cca 13 plátků – stál 70,- Kč. Upřímně tu cenu jsem zaregistrovala až po zaplacení, nějak jsem při nakupování viděla cenu 38,-, ale ta asi patřila vedle…. nicméně protože jsem spěchala a protože ta rouška na puse mne už dusila, tak jsem nad tím trošku mávla rukou…..

Naštěstí smaženky to zachránily….

A tady je recept na tu namáčecí směs – v rostlinném mléce rozšlehejte obalovací hrašku nebo cizrnovou mouku, přidejte černou sůl, opepřete, přidejte kurkumu na barvu…. hustota přiměřená na obalení chlebů. A pokud máte zbytek libovolného tofu, můžete ho kousek rozmixovat do směsi….

Namazat hořčicí, posypat cibulkou….. a k tomu salát….

Dresing umíchaný z javorového sirupu, octa, hořčice, olivového oleje, soli a pepře. Poměr podle vlastní chuti, každý to má rád jinak….

A takhle to vypadá, když použijete jen tu směs mléka, cizrnové mouky, černé soli a pepře…. a klasický chleba….

 

Komentáře