Skvělé rohlíky Domácí pekárna / vegan

 Rohlíkové těsto, které nejčastěji připravuji 🙂

 Na těsto si připravte:
260ml vody
20g oleje
2 lžičky soli
1 lžíce medu nebo javorového sirupu
350g polohrubé mouky
150g hladké mouky
droždí

Pokud použijete domácí pekárnu zvolte program TĚSTO

Nelekejte se to ho medu či javorového sirupu v těstě, není tam vůbec cítit…. nahrazuje cukr, který se běžně i do slaných kynutých těst dává… a to těsto je opravdu super.

Vykynuté těsto rozdělte na poloviny, každou vyválejte na placku a rozřízněte na šestiny.

Rohlíky motejte od nejširší hrany.

 Pokud se vám nechtějí motat rohlíky, můžete si udělat bulky. Ty buď nařízněte nožem nebo si připravte kráječ na jablka.

Umotáme rohlíky a necháme je ještě na plechu cca 20 minut dokynout.
Poté potřeme slanou vodou, posypeme mákem nebo sezamem.

 Pečeme na 180st (ne horkovzduch, ten vysušuje) cca 20 minut.

 Sypat můžete i neloupaným či loupaným sezamovým semínkem….

Zdravější varianta receptu – špaldovo-pohankové rohíky 

(Visited 3 795 times, 1 visits today)