Vegan kremeš Moučníky / Recepty / vegan

Tento moučník jsem se vždy chystala udělat, když jsem ještě jedla jako většina z vás… ale nikdy jsem se k němu nedopracovala. Tak jsem si řekla, že je to výzva, že ho musím udělat v rostlinné variantě. A víte co??? Povedl se a to fakt že hodně….

Budete potřebovat listové těsto, rostlinné mléko, vanilkový puding, kokosový olej, kurkumu a rostlinnou šlehačku, případně ještě čokoládu na vaření.

bty

Listové těsto rozdělte na dvě stejné části, položte na plech vystlaný pečicím papírem a na několika místech propíchejte vidličkou.

Upečte ve vyhřáté troubě na 180 st dozlatova.

Ve 400 ml rostlinného mléka si uvařte jeden sáček vanilkového pudingu. Osladíte dle chuti, já dala dvě vrchovaté lžíce třtinového cukru. Po uvaření do něj přidejte lžíci kokosového oleje a půl lžičky kurkumy na barvu. Můžete ještě kápnout pár kapek vanilkového extraktu.

Do menšího pekáčku vložte půlku upečeného listového těsta – spodkem nahoru. Natřete silnou, stejnoměrnou vrstvu, lehce vychladlého pudingu.

Šlehačku jsem koupila na Veggie Náplavce. Je rýžová.

Sama o sobě se mi zdála nasládlá, tak jsem přidala jen lžíci moučkového cukru. Šlehala jsem podle návodu – na nejvyšší stupeň dvě minuty.

Po vyšlehání to nebylo nijak super tuhý, ale nanést na pudingovou vrstvu do šlo parádně.

Původně jsem nechtěla čokoládu dávat, ale pak jsem si řekla, že bez ní to bude takový obyčejný… a tak jsem si rozehřála čokoládu na vaření. Už tady mi ta kupička, co připomíná obličej, který se mi směje, měla varovat…

Čokoládu rozetřít a na závěr pocákat… vypadalo to věru skvěle…. i chutnalo… ale….

_DSC7934

Naříznout tenhle jeden kousek stálo nadlidské úsilí… vše měkké a čokoláda tvrdá….nakonec jsem si poradila, vzala jsem velký nůž a nahřála jej ve sklenici s vařící vodou a tím jsem nakrojila tu tvrdou čokoládovou polevu.

_DSC7941

Sice zbytek v pekáčku už nevypadal nijak esteticky, al tahle fotka za to stála…

Nicméně i ty nehezké kousky byly snědeny rychlostí blesku.

Takže pokud si chcete ušetřit nervy s krájením, tak prostě moučník shora jen pocukruje (a dejte nahoru tu druhou stranu)

Tady je varianta bez čokolády navrch, zato dovnitř přišly ještě čerstvé jahody…. a použita je tato šlehačka:

Dostala jsem TIP: jednu placku ještě před pečením nakrájejte na čtverečky či obdélníčky. A navrch potom poskládejte jako puzzle… krájení je pak prý sranda…. určitě brzy vyzkouším… chci také zkusit s kokosovou šlehačkou, tak je to výzva….

Komentáře