Obrázky z lékařských špachtlí Dekorace

Dřevěné špachtle nemusí sloužit jen lékařům pro vyšetření vašeho krku… 🙂 Zkuste z nich vyrobit skládačku pro děti, visačku na dveře dětského pokojíku nebo prostě co vás napadne…

  A nemusíte chodit k lékaři a prosit o špachle – dají se koupit ve zdrav.potřebách nebo si je můžete objednat v našem e-shopu. V jednom balení je 100ks a stojí pár korun.  Nabízíme dokonce dvě velikosti – klasické a dětské, které jsou kratší a užší.   Špachtle, kterým Němci říkají příznačně A-sager, jsou vyrobené z kvalitního dřeva a umožňují tudíž nejrůznější variace. Na slepování doporučuji použít dobré lepidlo na dřevo – například rychlé od Ceys.   Malovala jsem akrylovými barvami Hobby Acryl mat a na ubrouskovou techniku používala lepidlo od Nerchau. 

 Skládačka pro děti

Podlepte si osm dřevěných špachliček pomocí žluté pásky.
Lícovou stranu natřete lepidlem na decoupage a nechejte zaschnout.
Poté přiložte motiv z ubrousku zbavený spodních papírových stran a překryjte pečícím papírem.
Přežehlete žehličkou nastavenou na bavlnu.
Přelakujte lakem ve spray nebo štětcem lakem na decoupage.

V případě nanášení štětcem natírejte raději dvě tenké vrstvičky než jednu silnou, která vám ubrousek promáčí a zkrabatí. Mezi jednotlivými vrstvičkami samozřejmě nechejte lak proschnout.
Nakonec pomocí řezáku nebo skalpelu jednotlivé špachtle oddělte.
Pokud chcete udělat složitější skládačku pro větší děti otočte před rozřezáním špachtle a zopakujte stejný postup i na rubovou stranu špachtlí.

TIP: Pokud je obrázek na ubrousku hodně světlý je lepší ještě před lepením špachtle natřít bílou akrylovou barvou.

 Visačky na dveře nebo obrázky na zeď

Špachtle můžete libovolně slepit a pomalovat nebo polepit ubrousky.
Způsob lepení může být různý, záleží na vaší fantazii… já jsem zkusila nejrůznější varianty a ještě jich určitě spousta existuje.

Kromě ubrousků můžete destičky ozdobit výřezy ze dřeva, které si buď můžete sami vyřezat nebo si již vyřezané polotovary zakoupit v našem e-shopu.

   Zkuste si pohrát i s malováním či polepováním.
Patinu dřevu dodáte tak, že nejdříve natřete již slepené špachtle naředěnou hnědou akrylovou barvou a po zaschnutí suchým štětcem jemně potíráte opravdu malým množstvím černé akrylové barvy.   Na domalování tenkých bílých a černých čar jsem použila tenký lakový fix.
Jedná se o fixy edding – na rozdíl od permanentních fixů, které se vpíjí do dřeva, tento fix nechává na dřevu tenkou lakovou stopu – zkusila jsem ho i na malování kraslic – také skvěle fungoval…
Zavěsit obrázek můžete pomocí stužky, háčků, drátku nebo oboustranné lepící pásky.

 

Postup na výrobu této destičky jsem sepsala v Návodech na mimibazaru.   TIP: Kromě ubrousků můžete dolepovat nejrůznější drobnosti – já jsem si vyřezala z bukové překližky například šnečka 🙂 

napady_spachtle_aih

  Inspirace na tvoření ze špachtlí můžete najít na cizích webech docela často.
Nejucelejnější přehlídka nápadů je na www.creadoo.com, kde je celá sekce A-sager.

Ze špachtlí můžete vyrobit například truhličku, rozvrh, zahradní nábytek pro panenky, náramek nebo mini postýlku

 Další nápady najdete i na picasawebu.

 

 

Komentáře