Mini postýlka Dekorace

Mají vaše děti malé plyšáčky či panenky? A mají je kam uložit? Nemyslím tím teď nějakou krabici, ale postýlku…  pokud ne, zkuste jim takovou postýlku vyrobit….
 Na výrobu postýlky budete potřebovat lékařské špachtle, boky a dno z překližky se srdíčkem – ty můžete v našem e-shopu objednat jako boky a dno na truhličku – tu si vyrobíte takto.

Dále ještě lepidlo na dřevo – například Ceys.

Prvně si musíte zvolit jak vysoko budete mít matraci. Podle toho si odměřte na obou bočnicích místo, kam vlepíte dno. Nejjednodušší je najít si nějaký šikovný předmět – v mém případě to jsou prkýnka – 2cm vysoká. Ale můžete klidně použít i knížky (ale ty bych ještě dala do igelitového sáčku, aby se od lepidla nepoškodily).

Jedním prkénkem podložte dno, natřete hranu a přiložte bok. Druhým přitlačte, aby bok byl celý přitlačený ke dnu.

  Po zaschnutí totéž udělejte s druhým bokem.  Po zaschnutí boků potřete hranu a kus boku lepidlem.  Přiložte dvě špachtle. U druhé natřete i hranu.  Po zaschnutí otočte a stejně přilepte i druhou stranu.  Strany je dobré vždy zatížit. Mezi předměty, které zatěžují a postýlku vložte igelit, aby případné lepidlo, které se dostane napovrch vám nepoškodilo či nepřilepilo předměty, kterými zatěžujete. Postýlka je hotová, můžete ji namalovat, natřít nebo namořit… či nechat jen tak….

Do postýlky patří ještě matrace a peřinka s polštářem.

Zručnější mohou použít bavlněné látky, já vzala zavděk fleecem, který se nemusí začisťovat…

 

  Protože jsem jako dítě nesnášela, když se mi samo něco sundavalo, když jsem to neuměla zpátky nandat, tak jsem potah matrace přišila přímo na molitan. Samozřejmě, že to můžete udělat i sundávací – to je jen na vás…  Matrace na místě…. Polštářek a peřinku jsem vyřešila šalamounsky, vůbec nebylo třeba vytahovat šicí stroj…

Peřinka čili deka je kousek fleecu, na koncích nastříhaný…

A polštářek je ručně ušitý a vycpaný malými kousky, které zbyly…

  Tak a postýlka čeká na nového obyvatele….

 A protože bude brzy dětský den, tak jsem se rozhodla, že postýlku dostane nějaké dítě….  čtěte více na FB.

Tak postýlka již putuji v balíčku k jedné z fanynek na FB a doufám, že se nějaké malé slečně bude líbit…

 

Komentáře