Zahradní nábytek Panenky

Blíží se léto a naše panenky nutně potřebovaly nějaký ten zahradní nábytek (jídlení souprava se ven moc nehodila :-)… a tak jsem sedla a popřemýšlela a jak  to dopadlo se můžete podívat….

Základ nápadu spočívá v tom, že kombinuji vyřezané díly a lékařské špachtle (lopatky na vyšetřování krku). Základ ze dřeva musí být ze silné překližky (nejméně 8 mm), aby udržely stabilitu celého nábytku. Šířka nábytku je limitovaná délkou lékařských špachtlí.
U stolečku a lavičky jsem nejdříve jednotlivé překližkové díly natřela vodou, nechala zaschnout a poté vybrousila. Tento krok není nutný, ale když jej vynecháte, bude mít po natření mořidlem mírně hrubý – tzv. chlupatý :-)) Dále jsme všechny díly namořila…. ale jak uvidíte dále, příště bych moření špachtlí nechala až po nalepení, protože se mořením trochu zkroutily a pak lepit je byla docela zábava :-))
Lepila jsem lepidlem na dřevo a vždy zatížila knížkami.
U lavičky lepte špachtle postupně, nejdříve sedací část – nalepte a zatižte knihou.
Poté podložte opěradlo další knihou, tak aby se dostalo do roviny a nalepte špachtle a opět zatižte.

Na závěr můžete (a nemusíte) nábytek přelakovat… případně ještě jednou namořit celý, aby se barevně sladil…. (přeci jen jsou špachtle z jiného typu dřeva než překližka základních dílů).

Výhodou lavičky i stolku je, že velikostí pasuje jak 40cm panenkám, tak i 30cm (Barbie apod).
A když byl hotový stolek a lavička napadlo mne lehátko (myslím, že v tu chvíli šla v televizi reklama, kde tři slečny leží na lehátcích a svůdně přehazují nožku přes nožku :-))

Opět v kombinaci s lékařskými špachtlemi… ale byla jsem již „moudřejší“ a namořila si jen základní překližkové díly (po předchozím navlhčení, uschnutí a vybroušení) a po zachnutí mořidla jsem lepila postupně lékařské špachtle. Vždy po částech a lehátko jsem různě nakláněla a podkládala, aby vždy lepená část byla vodorovná a dala se zatížit.

Teprve po zaschnutí lepidla jsem namořila zbytek. A naše Zuzka šla ihned testovat….

Vidíte, že tonnerky ho mají „naknop“ – je to záměrně, aby bylo velikostně přijatelné i pro menší (30cm) panenky….

Další fotky o tom, jak si naše tonnerky užívají nový zahradní nábytek najdete na Facebooku.

A stavebnice nábytku v našem e-shopu.

K lavičce jsem ještě vymyslela kulatý stolek – to pro ty, kterým nevyhovuje obdélníkový tvar….
Komentáře