Špachtličkový rozvrh Ostatní

Vyrobte svým dětem netradiční – dřevěný – rozvrh. Třeba jim díky němu začne školní rok veseleji… jeho výroba je stejná jako výroba obrázků z lékařských špachtlí.

 Na výrobu rozvrhu si připravte 10 ks lékařských špachtlí, akrylové barvy, konturovací černou barvu nebo lakový fix a dřevěný výřez – v tomto případě větší ještěrku.
  Osm dřevěných špachtlí položte vedle sebe a slepte je pomocí žluté pásky. Na strany lepidlem na dřevo nalepte zpevňující dvě špachtle, které  celou destičku spojí dohromady.

 

   Akrylovými barvami natřete destičku i výřez. Pracujte s řidšími barvami, lépe se roztírají a lze zapouštět barvy.
   I na dřevěné výřezy a destičky můžete použít puntíkování pomocí „uchošťouchů“. Namáčejte konec vatové tyčky do akrylové barvy a otiskujte na dřevo. Díky této pomůcce se vám podaří i ještěrce udělat jedno oko jako druhé.Stejnou technikou jen pomocí textilních barev si můžete opuntíkovat třeba triko.
   Popisky a drobné tečky můžete namalovat buď lakovým fixem nebo akrylovou barvou (klidně i textilní), kterou nalijete do lahvičky a opatříte hrotem.

Střídejte černou a bílou barvu.

   Políčka na jednotlivé školní hodiny můžete namalovat pomocí další špachtle, kterou měkkou tužkou nakreslete tenké čárky. Poté tečkujte – je to lepší než nakreslit jednu křivou čáru…
   Nakonec přilepte ještěrku lepidlem na dřevo.
   Do rozvrhu můžete vpisovat předměty obyčejnou tužkou – to má tu výhodu, že se dá gumovat a přepisovat nebo lakovým fixem, který udělá trvalou stopu.

Ukázky prací zákaznic:

 

Komentáře