Vlog 933/24 – vařím, tedy jsem Blog / Hlavní jídla / Moučníky / Recepty / Různé nápady z kuchyně / Rychlé večeře / vegan / Vlog

Varování – na vlog se určitě nedívejte s prázdným žaludkem, protože je téměř jen o vaření a o jídle….

Je to průlet několika dny, ve kterých jsem jen vařila a tvořila. Tvořící vlogy vám servíruji samostatně a tak mi tu zbylo několik skvělých receptů…. třeba jablíčka v těstíčku s chia semínky.

Oblíbenou směs aneb cokoli na kari 🙂

Ňoky se zelím a jakojitrnicí….

Z těsta, ve kterém jsem obalovala jablíčka, byly i skvělé vafle.

Dva banány volaly po spotřebě a tak jsem jednou místo svého oblíbeného bananabread vyzkoušela recept na kynuté banánové šneky podle Kuchařky ze Svatojánu.

Udělala jsem v něm malé změny, ale nakynulo krásně.

Plnila jsem višňovými povidly, které vloni dělal Martin.

I v Krumlově chutnaly.

Další ráno jsem si je lehce refreshnula v horkovzdušné troubě.

První recept z uvařených dvou kil brambor – rozmačkané brambory zapečené v horkovzdušce.

Další využití brambor jako příloha k mrkvovému perkeletu… plus jsem nám každému ugrilovala žampion.

Jediná kulturní vložka – návštěva knihovny a moje dávka na dalších 14 dní.

Vzpomněla jsem si na recept, který jsem dělala často před mnoha lety – šikmé řezy.

Povedly se báječně.

Ve vlogu najdete kompletní recept.

A další recepty v mých kuchařkách.

A samozřejmě i tady u mne na stránkách a téměř v každém vlogu, který jsem natočila a natočím – i na další bramborové inspirace dojde, nebojte….

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *