Varování – na vlog se určitě nedívejte s prázdným žaludkem, protože je téměř jen o vaření a o jídle….
Je to průlet několika dny, ve kterých jsem jen vařila a tvořila. Tvořící vlogy vám servíruji samostatně a tak mi tu zbylo několik skvělých receptů…. třeba jablíčka v těstíčku s chia semínky.
Oblíbenou směs aneb cokoli na kari 🙂
Ňoky se zelím a jakojitrnicí….
Z těsta, ve kterém jsem obalovala jablíčka, byly i skvělé vafle.
Dva banány volaly po spotřebě a tak jsem jednou místo svého oblíbeného bananabread vyzkoušela recept na kynuté banánové šneky podle Kuchařky ze Svatojánu.
Udělala jsem v něm malé změny, ale nakynulo krásně.
Plnila jsem višňovými povidly, které vloni dělal Martin.
I v Krumlově chutnaly.
Další ráno jsem si je lehce refreshnula v horkovzdušné troubě.
První recept z uvařených dvou kil brambor – rozmačkané brambory zapečené v horkovzdušce.
Další využití brambor jako příloha k mrkvovému perkeletu… plus jsem nám každému ugrilovala žampion.
Jediná kulturní vložka – návštěva knihovny a moje dávka na dalších 14 dní.
Vzpomněla jsem si na recept, který jsem dělala často před mnoha lety – šikmé řezy.
Povedly se báječně.
Ve vlogu najdete kompletní recept.
A další recepty v mých kuchařkách.
A samozřejmě i tady u mne na stránkách a téměř v každém vlogu, který jsem natočila a natočím – i na další bramborové inspirace dojde, nebojte….