Vystavovatelé a workshopy na Výstavě Kreativity podzim 23 Akce / Blog / Kurzy / Vlog

Srdečně vás zvu na tradiční podzimní VÝSTAVU KREATIVITY v termínu 17. – 19.11.23 v Praze – Dubči  

v pátek a sobotu od 9h do 18h a v neděli od 9h do 16h

Novinkou na výstavě je SWAP – více o této akci TADY. 

  • Pavel Michalica vás ve svém workshopu naučí malovat – je nutné se předem přihlásit na jeho stránkách. 
  • Ještě jedna pozvánka na poslední chvíli – workshopy malování akvarelem se Štěpánkou…. přihlášky najdete TADY.
  • Dekorování, zdobení a vybarvování dřevěných předloh a české skleněné kamínky, které si mohou děti, ale i dospělí lepit do mozaiky.Na dílničce bude možno si vybrat z mnoha barevných kombinací. Kreativní dílnička
  • Butonky.cz vám nabízí vše pro jednoduchou a rychlou výrobu potahovaných knoflíků. Ale tím to nekončí! Nemusí to totiž být jenom látkový knoflík, co si u nás vyrobíte, můžou to být náušnice, gumička do vlasů, záložka do knížky nebo třeba brož. Krom nákupu nezbytného materiálu pro vás bude připraven workshop (50-70,- Kč), kde si všechno můžete krásně vyzkoušet přímo na místě.
  • Paní Marcela Sláviková – Barevný svět šperků – si pro Vás připravila množství různých broží, přívěsků, náušnic, náhrdelníků vyrobených z polymerové hmoty. Vyberete si i hrnečky a lžičky ozdobné touto kouzelnou hmotou. V naší malé dílničce si můžete vytvořit ozdobu do okna, nebo na stromeček… hvězdy z drátků
    a korálků.
  • MaM Sýkorovi jako každý rok budou mít spoustu nových kousků nažehlovaček a nášivek pro kluky i holky, zipové tašky různých tvarů a velikostí, trička s obrázky, plátěné tašky s obrázky, mandaly na záložkách, v omalovánkách. Děti si  budou moci vybarvit mandaly z našich dvou knižních vydání Tvořivého vybarvování.
  • Ateliér Broučková představuje dekorativní decoupage a její tvorbu. Ráj tvoření pro rodiče a děti. Workshop pro rodiče i děti dle vlastní fantazie.
  • Alžběta Kordinová – www.dekoracnimydla.cz – vyrábí glycerinová mýdla, vůně do skříní a úžasnou “ Smolnou mast “ na jakákoliv bebíčka a trápení. Také u ní naleznete spoustu náramků z minerálů a minerály jak tromlované (leštěné), tak surové.
  • Eshop CALIPO.CZ nabídne spoustu forem na výrobu mýdel a svíček, materiál na výrobu svíček, dřevěné ručně vypalované vypalované pomůcky do kuchyně a další potřeby na tvoření.
    Nebude chybět DÍLNIČKA, kde si vytvoříte dárkové balení Bylinkové koupelové soli s esenciálními oleji a s léčivou solí z mrtvého moře.
  • Korálková terapie – Daniela Lokajová a Kateřina Bacíková zvou na korálkové tvoření do Špejcharu. Budeme hodně kuličkovat, obšité kuličky mají velké spektrum použití, od naušnic, přívěsků až po velký náhrdelník. Kdo nemusí kuličky může vytvořit květinkovou brož nebo ozdobit střapec. Vezměte sebou i zručné ratolesti, dovezeme i malé tvoření pro ně 🙂
  • Korálkárna Rooya www.rooya.cz na stánku dole ve Špejcharu už tradičně nabídne špičkový materiál a nástroje pro korálkování a drátování. A co si s námi v tomto předvánočním čase můžete vyrobit? Lapače slunce a sněhuláky.Půvabné lapače slunce si sestavíte z kvalitních kovodílů ve zlaté a stříbrné barvě. Broušené skleněné ověsy, které do nich na našem stánku také zavěsíte, nádherně rozloží světlo do duhy a prozáří vaše domovy. Zamilujete se a nebudete je moci přestat tvořit.
    A když se vám některý z kovodílů zalíbí tak moc, že ho budete chtít jako šperk, rádi vám ho pomůžeme zavěsit.Sněhuláci jsou tím nejjednodušším tvořením pro vaše malé rarášky. Radost udělají 2x – zaměstnají jejich nezbedné ručky a ještě pak ozdobí pokojíček, stromeček nebo udělají radost jako malý dárek.
  • Atelier LizArt vám představí vinuté perly a šperky vyrobené z nich – tzv. lampwork jewerelly a připravila pro vás také dílničku ve které si budete moci vyrobit náramek nebo klíčenku z originálních vinutých perlí
  • Firma BD Tova jako tradičně doveze vatové tvary a skládačky, plstěné výseky, nové kabelky a nově náušnice, které budou i na workshopu a nové barvičky na dozdobení našich vatových tvarů. Na workshopu si budete moci  zdobit baňky, vyrábět náušnice a šít peněženky.
  • Krásné barvy a zajímavé vzory – to je nabídka kvalitních bavlněných látek z Tanzánie.
    Najdou uplatnění v klasickém i moderním patchworku, stejně tak i na kabelkách a v dalším textilním tvoření.
    Moc se těšíme, že se daleká Afrika objeví i ve vašich šicích projektech. Těší se na vás Ladislava Krsová.
  • Firma Výtvarné hračky pro vás připravila širokou nabídku kreativních potřeb nejen pro děti a na jejich stánku se bude tvořit pomocí děrovaček – vločky a štítkovačky – popisky na vánoční dárečky.
  • Originální módu šije a umí i nosit Renata Součková ze Zrozena pro krásu a přiveze ji do Dubče a můžete si u ní na místě i objednat ušití vašeho originálního kousku…..
  • Ateliér Kudlička pro vás vyrábí autorské doplňky na šátky a šály, originální šperky a drobné dárky
  • Miriam Konstatská, jako každý rok, přiveze na výstavu  metráž, panely na další tvoření. Tašky a zástěry.
    A pro děti má připravenou dílnu – malování fixou na textil – záložky, taštičky, polštáře, aj.
  • Kreativní obchůdek Bambulky ELPopo opět nebude v Dubči chybět 😊 – kromě nových přízí, Českých Hobby Špagátů a dekorací se můžete těšit i na nabídku materiálu na výtvarné techniky jako jsou např. dot painting, quilling, diamantové malování a mnoho dalšího. Dílničky s diamantovým malováním a dot paintingem budete mít možnost vyzkoušet. Těšíme se na Vás ❤. www.Bambulky.ELPopo.cz
  • Jana Čížková má pro vás připravené papírové ruličky a ukázku práce s nimi. Můžete u ní zakoupit hotové dekorace i polotovary – hvězdičky, srdíčka, stromky, které bude možné si v dílničce obarvit a ozdobit. Na doplnění jako obvykle ozdoby z kávových kapslí od Hanky Klusáčkové.
  • Ženská práce – nabízí komponenty na tvoření, ovčí vlnu, plstící jehly, šperky, náramky z minerálů a další.
    Na jejich stánku si můžete vyrobit  brož, nebo přívěšek na řetízek metodou stužková výšivka.
  • Na stánek plný překrásných minerálů vás srdečně zve Blanka Dvořáková. Minerály u ní najdete jak v surovém stavu, např. směsi pro harmonizaci vody, tak šperkové. V rámci dílniček si můžete vyrobit svůj vlastní náramek.
  • Paní SHU-LI CHEN představí na výstavě nejbezpečnější řezací kolečko, se kterým mohou pracovat i děti. Jedná se o patentovaný vynález – kombinaci jemného taiwanského zpracování s vysoce kvalitním německým materiálem. Můžete řezat papír, plasty, textilie – přijďte si jej vyzkoušet.
  • V Sokolovně se tradičně můžete setkat s českým výrobcem barev na téměř cokoli KREATIV colour Třebíč, který kromě prodeje barev, šablon a dalších kreativních materiálů nabízí možnost ve workshopech si malovat na hedvábí, trička, vaky a vánoční baňky.
  • Pavla Hladíková má pro vás připravené ručně vyráběné dekorace, které jsou určené zejména na zdobení stromků, svícnů, či adventních věnců.
  • Tradičním vystavovatelem je také kreativní obchůdek Scrapyard se zaměřením na scrapbooking, výrobu fotoalb, přáníček pro každou příležitost a spoustou dalších krásných nejen papírových věcí. Je pro vás připraven worksho na malé dárkové taštičky, které udělají radost každému. A nachystáno je pro vás spousta nového „nejen“ vánočního zboží na kreativní tvoření.
  • Studio Kaleidoskop pořádá totální výprodej pomůcek a materiálu na scrapbooking a výrobu přáníček. Sleva na vše 50 – 70%. Najdete je v Sokolovně.
  • Firma Katalina se Vám pokusí přiblížit Kolumbijskou a Indonéskou kulturu prostřednictvím místní originální módy a rozzářit tím naše módní prostředí.
  • Bartošovi vám tentokrát před Sokolovnou nabídnou dřevěné stylové hodiny, výřezy, moudré a vtipné cedulky, vyrábění nejen pro malé – tak doufám, že nám bude počasí přát….
  • Chcete si namalovat triko, tak jako účastnice tvořivého víkendu na Sebuzíně – pak si přineste vlastní jednobarevné bavlněné triko  a v Sokolovně u stánku Artemiss si ho můžete za poplatek nazdobit pomocí barev, šablon a kontur!!!
  • Atelier Romana vás zve do Sokolovny a tradičně u nich najdete panenky, andělky a strojní výšivky. Jsou pro vás připravené workshopy a jedním z nich je Vánoční andělka.
  • Ateliér Romana s sebou na stánek vezme také vyšívací stroj, pokud vás zajímá jak se na něm vyšívá, kde získat programy pro výšivky a jaké krásné věci umí, tak se určitě zastavte….
  • Představená kolekce dek je dílem členek Bohemia patchwork klubu, který jako spolek vznikl v Praze již v roce 2006 a od té doby soustřeďuje mezi sebou zájemkyně o textilní tvorbu. Při tvorbě vystavených prací jsou použity textilní materiály a různé techniky zpracování, členky spolku pracují v sekci klasického patchworku a současného quiltu, kde se věnují netradičnímu zpracování textilních materiálů.
  • Jana Padrtová a pod značkou Placka se Zajícem vyrábí placky a plackaté drobnosti. Zastavte se v její dílničce Plackovánky a vyrobte si svou vlastní originální placku, magnetku nebo zrcátko. Novinkou jsou letos plackaté náušnice a čísla na adventní kalendář.
  • Stanislava Mattanelli nabízí vánoční drobné dekorace, vánoční razítka, přívěšky a drobnosti k zimnímu tvoření.
  • Ve Špejcharu se na vás těší Bára Kocmich, která vyrábí šperky z různých recyklovaných materiálů, které jsou ručně pomalované a následně zalité pryskyřicí. Recykluje různé druhy odpadů: staré kalendáře, nepotřebné reklamní letáky, nebo PET-lahve.
  • V Sokolovně se na vás těší Miluška Vacková, která vyrábí vše z korálků – náhrdelníky, prstýnky, vánoční svícínky, andělíčky, hvězdy do oken atd. Pro děti bude mít připravenou dílničku na výrobu náramků z korálků se jménem na memodrátě a pro starší skládání hvězdičky na stromeček.
  • Ve Špejcharu tradičně najdete Janu Etzlerovou, která vládne jehlou a nití a šije drobnosti i větší věci pro radost oka i ducha…..
  • Lacerta – draco – Jitka. Maluje hedvábné šátky, šije tašky a baťůžky a probarvuje svíčky z palmového vosku. Jednoduše láska v každém stehu, tahu štětce či odlité svíčce…
  • Na stánku Ivy Jouklové – Tvořílkov najdete látky, nejen vánoční, kovovou galanterii, kreativní materiál z filcu, pěnovky. Připravili jsme dílničku, kde si budou moci děti i dospělí vyrobit andělíčky, zvonečky, stromečky různých typů.
  • Eva Vobrová – www.dobrodej.cz – představí na Výstavě ovčí vlnu a vše pro její tvořivé a textilně-řemeslné zpracování. Na stánku si budete moci vyrobit vílu technikou suchého plstění. A pokud vás ovčí vlna očaruje stejně jako Evu, můžete se jí na cokoliv zeptat a nakoupit vše, abyste všechny tvořivé možnosti ovčí vlny mohli sami dále a hlouběji objevovat.
    Fotografie: Andrea Špak
  • Takhle krásné jsou lapače, které si budete moci vyrobit na stánku Rooya v jejich workshopu…. a když se kouknete na Událost výstavy na FB, tak tam jsou i videa…
  • Firma Chňapičky představí jejich novou kolekci podzim/zima z úpletů a bavlny a jako bonus přivezou s sebou i oblíbený kanafas….
  • Vzhledem k nemoci se nedostaví tým e-shopu e-brydova, ale přijedou jejich dodavatelé – menší dílna z Podkrkonoší, která dělá zakázkovou výrobu z překližky a 3D tisku. Přivezou výřezy, skládačky domečků, betlémy, adventní kalendáře, lucerny, gravírované vařečky, vykrajovátka z 3D tisku, skřítky a různé dekorace. A my všichni přejeme Jirkovi st. brzké uzdravení…
  • Tradičně se na vás těší i Petra Kejlová design se svými autorskými šperky a workshopem tvorby s polymerovou hmotou. Sítotisk si můžete opět vyzkoušet v různých podobách. Třeba jako šperk nebo doplněk či magnetku.
  • Magda Buršíková vyrábí šperky z PET lahví, pryskyřice, pruženek, korálků a fima už 15 let a velice ji baví zkoušet nové a nové materiály… v její dílničce si budete moci vyrobit andělíčka….
  • Přijďte si vyrobit krásného anděla, náramek nebo klíčenku s originální vinutou perlí z dílny LizArt Atelier.

 

  • STÁLE PŘIDÁVÁME NOVÉ VYSTAVOVATELE – SLEDUJTE NÁS TADY NEBO VE  FB SKUPINĚ TVOŘENÍ S MONIKOU 
Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *