Miso polévka vařená v přírodě Cestování / Recepty / Rychlé večeře / vegan

Dnes – opravdu dnes 4.9. (stihla jsem to sestříhat ten den, což je pro mne asi prvenství v mých videostřizích) jsme jeli Vltavu ze Zlaté Koruny do Boršova… Bylo to úžasný. Žádný lidi, krásný počasí a příroda…. no co vám budu povídat. Vlastně to vám povím, ale až ve vlogu příští týden. Ale s čím jsem nechtěla čekat je náš oběd, který jsme si na vodě uvařili – miso polévka. A byla opravdu luxusní.

Vzali jsme s sebou, co jsme doma měli – tj. cuketku, mrkev, rajčátka, jarní cibulku, česnek…. ale vy si do ní můžete dát co vaše lednička nabízí… běžně do ní dáváme ředkvičky nebo pidirůžičky květáku. Také si občas udělám miso pěkně ostré (to hlavně v zimě) přidáním sambal pasty. Dnes jsme přidávali jen sójovou omáčku, miso pastu a koriandrovou pastu.

Složení je opravdu variabilní, pokud nemáte rádi žampiony, tak je tam nedáte. Naopak můžete přidat na tenké plátečky nakrájený zázvor. Opravdu se kreativitě meze nekladou.

Podívejte se na video, kde uvidíte, co jsme tam tentokrát dávali my. Ale co je nejdůležitější – miso pasta se přidává, až když vypnete vařič. Nesmí se vařit. A pokud můžeme doporučit, tak pokud s miso pastou začínáte, tak začněte spíš světlou pastou, která je jemnější. My máme rádi výraznější tmavou pastu.

Pokud nevíte, co je miso pasta, koukněte do obchodu k Šonovi.

Co vám budu povídat – je to taková veganská slepičí polévka, která zahřeje tělo i duši 🙂

Tady možná vypadá, že já mám méně zeleniny než Martin, ale je to tím, že já jsem si ji dala na dno a zalila polévkou a Martinovi jsem ji nasypala nahoru. Zelenina se dává syrová a jen se prohřeje v polévce.

Připraveno fakt rychle, video jsem moc nestříhala, pokud má video 5 minut, tak uvařené bylo za cca 10 – 15 minut. A kdybychom si to předkrájeli doma, jak jsem navrhovala, tak asi ještě rychleji…..  ale zase by to nebylo fresh a originál komplet vařené v přírodě….

Z vody vás zdraví Monika a Martin

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *