Koriandrové pesto Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

Miluji koriandr! Sice jsem tuhle bylinku neznala do doby mé návštěvy Thajska, ale tam jsem se do ní zamilovala. Ono se říká, že buď ho nemusíte nebo milujete. Jsem ten druhý případ. Takže si ho sypu kde to jde….. 

Jenže většinou se stane, že nestíhám to množství co vypěstuji na zahrádce či koupím na trhu, sníst…. On prostě hrozně rychle leze do květu…. a tak mne napadlo z něj udělat pesto. Před tím jsme ho zkoušela mrazit, to nedoporučuji. Po rozmrazení už to není voňavý koriandr, ale taková mokrá břečka 🙁

Na větší svazek koriandru si připravte hrst arašídů, dva stroužky česneku, sůl, pepř a dle potřeby olivový olej.

Nejdříve si rozmixujte arašídy s česnekem.

Poté přidejte pokrájený koriandr. Silné stonky jsem nedávala, ale ty drobnější v pohodě….

Rozmixujte. Dle chuti osolte a opepřete a olivový olej přidávejte tak, aby vznikla pastovitá hmota.

Naplňte do čistých skleniček vypláchnutých vařící vodou. A povrch zalijte olivovým olejem.

Zavařování marmelád v minulém týdnu u nás způsobilo nedostatek malých skleniček… takže tak…. a šup s tím do lednice…. první přijde na řadu na spotřebování ta vyšší neplná….  Do různých nudlí, asijských jídel, do hummusu…. uvidíme.

Skleničky popisuji buď lakovým fixem nebo křídovým popisovačem pro venkovní použití.

 

Komentáře