Plněná špagetová dýně a polévka Hlavní jídla / Recepty / Různé nápady z kuchyně

Mám ráda, když vaření nezabere moc času a dělá se efektivně. Pokud tedy chystám k večeři plněné tortilly, tak vždy udělám směsi více, protože druhý den ji dozajista využiji. Skvělá je třeba na plnění špagetové dýně.

Tu si nejdříve umyjte a pak ji i se slupkou překrojte podélně napůl.

Lžící vydlabejte semínka z obou půlek dýně.

Vnitřek posypte grilovacím kořením na zeleninu a naplňte směsí, kterou jste připravovali do tortill.

Položte na plech vystlaný pečicím papírem, ještě můžete opepřit. A když už budete zapínat troubu, tak si upečte i zeleninu na polévku. Dvě hokaido dýně umyjte a nakrájejte na plátky, dvě mrkve na kousky a hlavičku česneku pouze přepulte. Vše zakapejte olejem, osolte a opepřete.

Dejte péct na 180 st – cca 30 minut.

Mezi tím si na oleji orestujte cibulku, můžete i zkaramelizovat, jak to už z mých stránek znáte. Cibulku podlijte vodou a přiveďte k varu. Upečenou hokaido dýni, mrkev a stroužky česneku, které vyndáte lehce z „obalu“ k ní přidejte a společně už jen chvilku provařte.

Tyčovým mixérem rozmixujte polévku do hladka, přidejte sójovou omáčku a zjemněte kokosovým mlékem. Dle chuti osolte a opepřete a strouhněte trošku muškátového oříšku. Místo části soli můžete přidat sójovou omáčku.

A dýňová polévka je na světě.

Podávejte s opraženým semínky a petrželkou.

Další inspirace na dýňovou polévku najdete tady a pokud se vám líbí tabulka na psaní křídovými fixy, tak tu najdete tady.

 

Z polévky si ještě před naředěním odeberte část, kterou zahustíte jíškou nebo zredukujte na hustotu omáčky. Jako přílohu podávejte rýži podušenou s pohankou.

A tady ukázka proč se špagetové říká špagetová – náplň seškrábněte do omáčky a pomocí vidličky si naškrábejte spoustu výborných nudliček. Slupka se pak vyhodí….

Vloni jsem špagetovou dýni připravovala s houbami. 

Komentáře