Špagetová dýně s houbami Hlavní jídla / vegan

Špagetová dýně nenosí své jméno nadarmo… opravdu z ní získáte špagety, čistě rostlinné, vhodné i pro bezlepkáře…  a je to tak jednoduché… já jsem k ní dělala houby, ale je vlastně jen na vás, čím ji naplníte či co k ní přidáte….

Na její přípravu budete potřebovat tedy nějakou tu náplň – já zvolila směs hub a cibuli…. a pak už jen koření a trošku oleje… tak jednoduché to je…

Cibuli si nakrájejte – tak jak to máte rádi. Já teď ujíždím na tenkých proužcích, které dělám pomocí této úžasného oboustranného struhadla Tygrdržáku na cibuli (protože struhadlo je opravdu ostré, doporučuji kombinovat s tímto napichovátkem). Oba výrobky jsou české výroby a fungují opravdu skvěle.

Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a osmahneme na něm nejdříve cibulku a po chvíli přidáme nakrájené houby.

Okořeníme – já použila směs koření country.

Orestovat stačí opravdu krátce, protože houby budeme ještě zapékat a tam dojdou.

Špagetovou dýni rozpůlte a lžící vydlabejte semínka.

Nalijeme do každé půlky trošku oleje a nasypeme oblíbené koření.

Mašlovačkou rozmícháme a potřeme celý vnitřek i řeznou plochu.

Naplníme houbovou směsí.

 

Zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby – 200st cca půl hodinky, záleží na velikosti….

Po cca půl hodině vyndejte a nechte chvliku zabalené odpočinout…

Poté opatrně rozbalte, náplň vyndejte lžící a vezměte do ruky vidličku a tou naškrabejte vnitřek.

Opravdu použijte vidličku. Já jsem poprvé kdysi dávno vzala lžíci a vydlabala jsem spíš hmotu než nudličky…

A protože koření se prosákne jen do horní vrstvy dýňových špaget, je dobré po vyškrabání ještě nudličky dokořenit – já jsem použila jak původně již přidané country koření, sojovou omáčku a uzený pepř (můžete použít i normální, ale tenhle je fakt voňavý, uzený na dřevu ze sudů do whiskey 🙂

 Promícháme a podáváme….

Jedna půlka dýně je pro dva střední jedlíky….

A tady ještě malé VIDEO, jak krásně to tou vidličkou jde….. a tohle je porce z půlky dýně….. opravdu pro velkého hladovce…

 

 

 

Komentáře

Comments

  1. […] zdroj zde […]

Comments are closed.