Fantasy Prisme efektní barvy Techniky

Barvy Fantasy Prisme jsem už nějaký čas měla doma a zkoušela je, abych vám je mohla představit kompletně a v plné kráse…..
 Než začneme v našem e-shopu jakékoli zboží nabízet musím jej důkladně otestovat. Abych případně mohla odpovídat na dotazy našich zákazníků a hlavně i pro svůj dobrý pocit… nechci být jen suchým obchodníkem, který často nabízí zboží o kterém nic netuší a věřím, že tato nadstavba zajistí přízeň našich zákazníků 🙂

Použila jsem různé druhy materiálů – upečené nepovedené fimo, fimo zalité pryskyřicí (opět jeden nezdařený kousek, protože i mně se to stává :-)), kovový výsek, dřevěný výřez, bižuterní lůžko….

Barvy jsem důkladně promíchala dřevěnou špachtlí a nanášela.

Za „čerstva“ lze nástroje i omylem potřísněné plochy otřít vlhkým ubrouskem. Po zaschnutí funguje jako ředidlo terpentýn.

 Zapisovala jsem si postupy a zkoušela různé varianty. Získané zkušenosti mi pomohou připravit pro vás další články o používání těchto krásných barev, kde vám již konkrétně budu moc poradit co a jak.

Barvy musíte nanášet v dostatečné vrstvě, aby se efekt vůbec vytvořil.

Počítejte s tím, že barva, kterou nanášíte jako základ bude dominantní. Každá další barva, kterou do ní přidáte se rozptýlí a vytvoří barevné okraje vzniklých „oček“.

 

Barva schne minimálně 12 hodin, záleží na vrstvě. Po zaschnutí nemusíte lakovat, barva je lesklá sama o sobě a nehrozí poškození.

 Na všech použitých materiálech vypadají barvy skvěle…. už přemýšlím nač dalšího by se daly použít…. Hrany dřeveného výřezu jsem ještě sladila pomocí stříbrného lakového fixu.

Spodní dva kousky jsou po zaschnutí barvy ještě  zalité křišťálovou pryskyřicí, horní pouze zalité barvami…. (kočka má hrany a obličej opět namalovaný lakovým fixem).

 

Líbí se vám tyto speciální barvy FANTASY PRISME? Pokud ano, můžete je objednat v našem e-shopu a začít si hrát :-))

 Fantasprismatické ještěrky    Nápad jak využít barev Fantasy Prisme v jako doplněk při malování obrazů vám ukáže Zuzana Honsová.

 

Komentáře