Špenátový den Hlavní jídla

Dnes jsme měli špenátový den…. to proto, že jsem odmrazovala mrazák a zjistila jsem, že mám tři balíčky listového špenátu…. tak jsem se rozhodla skoncovat s megalomanstvím a dva spotřebovat….a navíc jsem si  rozmrazila balíček listového těsta…. Jak dělám špenát jsem vám již na stránkách psala – tentokrát jsem udělala ještě jednodušší postup – do rýžovaru jsem dala zmrazený listový špenát, sušenou cibulku, osolila jsem a opepřila…. do skoro hotového jsem přidala utřený česnek a pokrájenou slaninu… nic víc…

K tomu malé bramboráčky a volská oka…. Špenát mi zbyl (plánovaně) a tak jsem k večeři naplánovala listový závin. Listové těsto jsem rozválela, potřela zbylým špenátem a posypala nahrubo nastrouhanou Nivou…. zamotala, potřela vajíčkem a posypala sezamovým semínkem….

180st – cca 20 minut. K tomu zelný salát podle tohoto receptu – jen mrkev jsem nestrouhala nahrubo, ale pomocí škrabky jsem naškrábala tenké plátečky…. a klasický ocet jsem nahradila jablečným balzamiko octem…. tj. zelí najemné proužky, prosolit, promačkat…. přidat mrkev a zamíchat kašičku z octa, mouč.cukru a oliv.oleje… Moc jsme si pochutnali…. a tak jsem si řekla, že vám to sem musím napsat… třeba jako tip na zítřejší oběd a večeři….

aneb ať žije Pepek Námořník :-))

Komentáře