Což takhle dát si špenát Hlavní jídla
Myslím si, že mnoho lidí tuhle „celkem nudnou“ zeleninu nejí jen pro její barvu a konzistenci… a nebo možná proto, že ho ještě neochutnali dobře připravený….  tady je můj způsob přípravy špenátu.
Většinou používám špenát mražený. Kupuji sekaný špenát, je chutnější než ty rozmixované kaše – protlaky.

Připavuji v rýžovaru, ale samozřejmě lze i na plotně 🙂

Nejdříve nechám špenát povolit.

Určitě dejte na hrnec poklici, špenát rád „prská“…

Poté jej lehce podliji smetanou (tak 1dcl).
Dále si připravím sůl, pepř, asi pět utřených stroužků česneku, smaženou cibulku (já používám sušenou, ale pokud nemáte, osmažte jednu cibuli dozlatova) a vajíčko.

 

Špenát osolte, opepřete, přidejte česnek a cibulku a rozšlehané vajíčko. Pár minut provařte (do ztuhnutí vajíčka), případně dohustěte trochou hotové jíšky.

Zde vidíte podávané s bramborovou roládou.

TIP: Špenát vždy připravuji z dvou balení. Zbytkem můžete plnit palačinky nebo jeje promíchat se špeclemi (kupuji je čerstvé  a jen jsem je krátce osmahla na kouscích slaninky)…
Komentáře