Krémový dort Moučníky

Máte rádi dorty s vysokou vrstvou krému? A když myslím krému, nepředstavuji si kostku másla…

Na dort si připravte:

1 tvaroh 

1 zakysanou smetanu

1 šlehačku 

1 broskvový kompot (425ml)

1 želatinu práškovou 

1 sušenky (např. Koka)

80g másla 

  Do sáčku se sušenkami udělejte malou dírku, aby mohl uniknout vzduch a rozdrťte je válečkem.   Rozdrcené sušenky smíchejte s 80g povoleného másla. 

Želatinu si nasypte do poloviny ze slité šťávy z kompotu a nechejte cca 10-20minut nabobtnant.

 

TIP: Pokud jste vegetariáni nebo vám z jiných důvodů vadí použití živočišné želatiny, může zkusit AGAR – lze zakoupit v prodejnách se zdravou výživou a použití je velmi podobné a je vždy na obalu. 

  Do formy (tato je 18cm průměr) na dno natlačte sušenky smíchané s máslem a pokryjte kousky broskví.   Želatinu zahřejte (nevařte, jen nechejte rozpustit).  Do nádoby si dejte šlehačku, tvaroh a zakysanku a šlehejte. Poté co se všechny tři ingredience spojí, ochutnejte a dle chuti oslaďte. 

Rozpuštěnou želatinu pomalu nalévejte do smetanové směsi a pomalu šlehejte.

Nalijte do formy a dejte do lednice.

Za několik hodin je krém pěkně tuhý..

TIP: pokud použijete dia sušenky a do krému umělé sladidlo, určitě by šel tento moučník udělat i pro diabetiky…  pokud máte s diabetickou dietou zkušenost, napište mi, zda by to tak fungovalo 🙂 

  Můžete ještě třeba přelít karamelovým topingem. Nebo pokud budete mít náladu a chuť, lze dát ovoce až nahoru na ztuhlý krém a ještě zalít klasickou dortovou želatinou… 

Stejný krém jsem použila do dortu, který je upečený – těsto je podle tohoto receptu, jen jsem část neobarvila kakaem, ale oranžovým barvivem.

Potahová hmota opět z oblíbených bonbónů. 

  Upečený korpus vyndejte z formy, rozřízněte po šířce, spodní část vraťte do formy, nandejte krém a přiklopte vrchní částí korpusu. Po ztuhnutí potáhněte.

 

Komentáře