Twist Art Techniky
 TwistArt jsou zamotané papírové provázky, na jejichž výrobu byl použit
papír z celulózy získané ze speciálního druhu borovice s příměsí hedvábí,což z něj dělá mimořádně pevný a pružný materiál, který se díky těmto vlastnostem  dá využít na výrobu nejrůznějších dekorací.

 

 

   Charakteristika materiálu:

– zcela ekologický
– použitá barviva jsou odolná vodě i světlu, tj. na slunci neblednou a ve vodě nepouští
– povrchová úprava papíru zabraňuje rychlému špinění a usedání prachu
– pokud se přeci jen výrobky či samotný materiál zašpiní, není problém jej vyprat ve vodě 40°C s jemným pracím prostředkem (nelze prát v automatické pračce a ždímat!)
– zaprášené květy stačí jen osprchovat
– je velmi nenáročný na další vybavení při jeho zpracování
– díky pevnosti materiálu je vhodný i pro práci s menšími dětmi

   Základní druhy:

TwistArt se vyrábí ve třech základních šířkách
1. slabý – jednožilný – po rozmotání má šířku cca 2,5 cm, nerozmotaný se často používá na tyčinky, pestíky, lze s ním drhat, plést, háčkovat. Kvítky vyrobené z této šířky jsou drobné.
2. silný – čtyřžilný – po rozmotání má každý pramen šířku cca 5 cm, v balení jsou čtyři provazy smotané do sebe, nejčastěji se používá na nejrůznější druhy květů
3. macro – jednožilný – nejširší provázek – po rozmotání je široký cca 10 cm a nejlépe se hodí na velké složené květy

Pokud nepotřebujete zachovat nerozmotaný konec provázku, lze jednoduchým rozstřižením silnějšího rozmotaného provázku získat slabší a použít ho zcela stejným způsobem.

 

 TwistArt je úžasný materiál -kromě výroby květin s ním lze polepovat a potahovat nejrůznější předměty – o tom, aleo výrobě květin se dozvíte v dalších článích.

Také jsem vydala knihu TWIST ART, ale protože již je vyprovadá a dotisk se prý dělat nebude tak se budete muset informovat v knihovně… 

   Související články Růžová girlanda

 

 

Komentáře