Krakow Blog / Cestování / vegan

Malý průřež naší pididovolenou v Krakově – kdyby to bylo o víkendu, tak by se dalo mluvit o prodlouženém víkendu… prostě tři noci a dny kolem nich. Ale nám to stačí, umíme si užít na 100% i takhle krátký čas. Tentokrát je video delší, ale snad vás inspiruje…..  a kdyby vás zajímalo jen něco, tak si zobrazte video přímo na YouTube a pod videem máte odkazy na jednotlivé zážitky 🙂

Určitě tam najdete naše první zastavení v Kladsku a také jak fungují placené dálnice….

Dále naše ubytování přes AirBnB, které ať si každý říká co chce, je pro nás nejlepší způsob, jak poznat město… nejsme prostě hoteloví…. a tady jsme bydleli v jazykovce 🙂  O tomhle způsobu ubytování jsem vám už psala tady. 

Projdete si s námi i hrad Wawel, odkud je krásný výhled na řeku Vislu i celé město, které jsme také prochodili křížem krážem a prolezli spoustu krásných kostelů a dalších zajímavých budov….

Prochodili jsme i židovskou část města a podpořili jsme to shlédnutím Schindlerova seznamu večer před tím (ani jeden jsme ho doposud neviděli), jehož děj se odehrál v Krakově a část filmu se zde i natáčela… silný zážitek….

Užili jsme si veganského jídla… kromě tohoto jsme ochutnali i zapiekanky a pirogy – obojí sežente snadno i ve veganské verzi – vše uvidíte ve videu…

Jeden den jsme strávili i v přírodě – v Ojcowském národním parku – jen 20 km od Krakowa…. dokonce jsem si tam opět postavila svůj oblíbený most ze stoje – a mám ho i zdokumentovaný….

Ve městě jsme si užili i neobvyklý způsob přesouvání se – elektrokoloběžky… upřímně jsem se zpočátku trošku bála, ale pak jsem si to užívala…. a dokonce jsem i zvládla natočit naši jízdu přímo z koloběžky 🙂

Poslední naše zastavení bylo v solném dolu Wielička, kde jsem rebelovala a nenosila dole v dole roušku, byť to nařizovali… ale prostě jsem nechápala proč… když hned v úvodu průvodce říkal, že vzduch prosycený solí v hloubce 135m pod zemí je tak léčivý, že se doporučuje tam cvičit jóga a že koně, kteří tam kdysi pracovali, se dožívali dole vyššího věku než jejich kolegové na povrchu….

Mějte se krásně, balím na Sebuzín, ale ještě zkusím sestříhat vlog z těch pár dní po Krakově 🙂

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *