
Krémové, voňavé a dokonale vyvážené jídlo, které spojuje chuť hub, arašídů a pikantní chilli. Tento veganský recept je rychlý na přípravu a ideální jako hřejivý oběd nebo večeře. Vyzkoušejte kombinaci rostlinných surovin, která potěší nejen vegany!
Tento recept můžete vidět v tomto vlogu a začátek receptu je v 6:48
Ingredience:
- 1 balení žampionů, nakrájených na plátky
- 1 cibule, najemno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 balení Garden Gourmet filet pieces (vegan „kuřecí“ kousky)
- 1–2 lžíce arašídového másla
- cca 150 ml rýžové smetany Alpro
- 2 lžíce sójové omáčky Kikkoman
- 1–2 lžičky Fermato chilli crunch s rajčaty v oleji – s kódem MONIKA10 máte slevu 10%
- Špetka kurkumy
- Trochu vody dle potřeby
- Olej na smažení
-
Postup:
- Na oleji osmaž cibuli dozlatova, přidej česnek a krátce osmahni.
- Přidej žampiony a veganské filetky, opékej společně cca 5 minut, dokud houby nepustí vodu a směs lehce nezměkne.
- Mezitím si rozmixuj smetanu, arašídové máslo, sójovou omáčku a chilli pastu – vznikne hladká omáčka.
- Tu nalij do pánve, přidej kurkumu a podle potřeby trochu vody.
- Vař vše společně, dokud omáčka nezhoustne a nepropojí se chutě.
- Podávej s rýží – ideálně servírovanou do srdíčka!
TIP: Pokud ti zbyde rýže a soté, smíchej je dohromady a vznikne ti skvělá náplň do tortill – stačí přidat čerstvou zeleninu a lahodnou sojanézu.
Sledujte mne také na:
🎥 YouTube
📘 Facebook
📸 Instagram
👩🎨 FB skupina Tvoření s Monikou
Komentáře