Vlog 1337/25 – návštěva ve Fermatu a Opava začíná Blog / Cestování / Hlavní jídla / Moučníky / Recepty / Různé nápady z kuchyně / Rychlé večeře / Šperky / vegan / Vlog

Konečně tu je den, kdy odjíždím na Moravu…. těšila jsem se už pár týdnů…. prostě týden s kamarádkami v Opavě je skvělý…

Mám sbaleno jako bych jela na měsíc, ale je to hodně tím, že beru s sebou tvoření i věci na vaření.

Cestou do Opavy jsem udělala malou zatáčku směr Břeclav.

Zajímalo mne totiž, jak se má oblíbená fermentovaná zálivka vyrábí….  a tak jsem přibrzdila v Kosticích. A spolu s majitelem a ředitelem firmy jsem nakoukla „pod pokličku“.

Viděla jsem vše od začátku do konce…. i třeba jak se vyrábí koření Pálíto a Šimráto z usušených rajčat, zázvoru a česneku, které zbydou po fermentaci. Jak se ručně nalévá, balí, etiketuje.

S Radimem Stráníkem jsem již dělala rozhovor online – ale řeknu vám, že na živo je ještě větší sympaťák a hlavně člověk, které to dělá s nasazením sobě vlastním a dává do toho vše…. a myslím, že na výsledku je to prostě znát.

Jsem moc ráda, že mohu podpořit malou českou firmu, která roste a získává si další nadšence zdravé zálivky, která z každého salátu udělá lusknutím prstu pochoutku, ale která se dá přidat i do spousty dalších jídel…. což z mých vlogů už víte…

A měla jsem možnost nakouknout do nové, modernizované linky, která v budoucnu nahradí tu ruční práci a díky ní nebudete muset na své objednávky čekat….  (i když u Fermata se čekaní fakt vyplatí :-))

A pokud jste ještě tuhle skvělou zálivku s mnoha příchutěmi, koření nebo octy nevyzkoušeli, tak připomínám, že na www.fermato.cz ode mne máte slevu 10% a slevy se tu sčítají, takže pokud si třeba objednáte testovací sadu, která bude v akci nebo jinou akční sadu, tak se vám přičte ještě moje sleva 🙂 A to se opravdu vyplatí… tak koukněte hned teď na www.fermato.cz 

 

Hned po příjezdu jsem udělala holkám salát…. samozřejmě s Fermatem.

Dalším jídlem bylo poke bowl – opět jsem použila i Fermato – skvělé dochucovadlo a vše 🙂

Tohle jídlo miluji a měla jsem radost, že chutnalo i holkám…

Kromě jídla je součástí našich společných chvil i tvoření… tradičně jsou to náramky z korálků, díky jedné z nás – Monice z www.koralkovysvet.sk – tady vidíte moje letošní – dva jsou opravené a tři úplně nové.

Uvítací drinčík – ibalGIN 🙂 aneb růžový tonik, růžový gin a mražené maliny.

Dáváme si s holkama malé dárky – ty moje jste viděli v minulém vlogu a potěšily…. a od Monči jsme dostaly čtyřhodinovou masku, která se prý úplně vpije do pleti….  řeknu vám – lekla jsem se sama sebe v zrcadle 🙂

K večeři jsem dělala svůj oblíbený salát z čočky beluga s hlívou, sušenými rajčaty a ume octem…. PS. už jste někdy zkoušely jíst s maskou na obličeji???  🙂

Na snídani jsme upekla koláč….

Maska nakonec opravdu hodně zprůhledněla… ale tady už ji na sobě nemám 🙂

Iva se vrátila z Gruzie a tak nám večer vyprávěla a promítala fotky…. myslím, že tahle země by se mi také líbila 🙂

Druhý den k obědu rozmačkané brambory – uvaříte malé nové brambory ve slupce, pak je dáte na peč. papír, rozmáčknete a potřete olejem s kořením a upečete do zlatova.

Ty byly přílohou k salátu tzv. zbytkáči – tj. vše co zbylo z pokebowl smíchej s zbylým čočkovým salátem a přidej sojanézu a k tomu ještě čerstvá zeleninka s Fermatem, jak jinak 🙂

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *