Arašídovo-houbové soté Blog / Hlavní jídla / Rychlé večeře / vegan / Vlog

Kré­mové, voňavé a dokonale vyvážené jídlo, které spojuje chuť hub, arašídů a pikantní chilli. Tento veganský recept je rychlý na přípravu a ideální jako hřejivý oběd nebo večeře. Vyzkoušejte kombinaci rostlinných surovin, která potěší nejen vegany!

Tento recept můžete vidět v tomto vlogu a začátek receptu je v 6:48


Ingredience:

  • 1 balení žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 cibule, najemno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 balení Garden Gourmet filet pieces (vegan „kuřecí“ kousky)
  • 1–2 lžíce arašídového másla
  • cca 150 ml rýžové smetany Alpro
  • 2 lžíce sójové omáčky Kikkoman
  • 1–2 lžičky Fermato chilli crunch s rajčaty v oleji – s kódem MONIKA10 máte slevu 10%
  • Špetka kurkumy
  • Trochu vody dle potřeby
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Na oleji osmaž cibuli dozlatova, přidej česnek a krátce osmahni.
  2. Přidej žampiony a veganské filetky, opékej společně cca 5 minut, dokud houby nepustí vodu a směs lehce nezměkne.
  3. Mezitím si rozmixuj smetanu, arašídové máslo, sójovou omáčku a chilli pastu – vznikne hladká omáčka.
  4. Tu nalij do pánve, přidej kurkumu a podle potřeby trochu vody.
  5. Vař vše společně, dokud omáčka nezhoustne a nepropojí se chutě.
  6. Podávej s rýží – ideálně servírovanou do srdíčka!

TIP: Pokud ti zbyde rýže a soté, smíchej je dohromady a vznikne ti skvělá náplň do tortill – stačí přidat čerstvou zeleninu a lahodnou sojanézu.


Sledujte mne také na: 

🎥 YouTube
📘 Facebook
📸 Instagram
👩‍🎨 FB skupina Tvoření s Monikou

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *