Vlog 1208/25 – zašívám, peču zeleninu, srdíčka ala arancini a návštěva maroda v Krumlově Blog / Cestování / Hlavní jídla / Rychlé večeře / Textilní nápady / vegan / Vlog

Šicí dílna mi zabírá téměř celý jídelní stůl… a tak by bylo fajn se do něčeho pustit….

První projekt nebude hned šití, ale zašívání se také počítá 🙂

Ale protože jsem nechtěla úplně zrušit můj čas s Martinem, tak jsem mu alespoň opravila prodřené černé rifle.

Stačila černá nit a hustý entl… Bernina si s tím poradila hravě.

K obědu děláme pečenou zeleninu se žampiony.

A k ní experiment – takovou vegan variantu na italské arancini….  v mém podání je to rozmixovaná červená řepa s uzeným tofu, do toho přidaný zbytek rýže a grilovací koření… vytvarovány pomocí formičky srdíčka, když byl včera ten Valentýn 🙂 a obalené v kukuřičné strouhance.

Osmažené na oleji.

Upečenou zeleninu jsem v průběhu pečení asi jednou nebo dvakrát promíchala.

Upečenou jsem přendala do zapékací mísy a zalila omáčkou z vody, arašídového másla, sójové omáčky a fermentované rajčatové omáčky chilli. A ještě na chvíli jsem to šoupla do trouby, než se dosmažila srdíčka.

Chutnalo to dohromady naprosto božský… lepší pečenou zeleninu jsem už dlouho nejedla. A tak jen připomínám, že i u české firmy Fermato, která omáčky vyrábí, máte s kódem MONIKA10 slevu 10%

Odpoledne jsme jeli do Krumlova a já navštívila v nemocnici Jarušku, která přiletěla zpět z Indie se zlomeným obratlem.

A jeden kouzelný pohled na Český Krumlov.

Další den místo srdíčka placka – skončila v housce a také to bylo moc dobré.

A stále natáčím fimo projekty a tak vám alespoň představím hmotu, kterou do ČR dováží Kreativní svět.

A pečená zelenina ještě jednou….

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *