
Šicí dílna mi zabírá téměř celý jídelní stůl… a tak by bylo fajn se do něčeho pustit….
První projekt nebude hned šití, ale zašívání se také počítá 🙂
Ale protože jsem nechtěla úplně zrušit můj čas s Martinem, tak jsem mu alespoň opravila prodřené černé rifle.
Stačila černá nit a hustý entl… Bernina si s tím poradila hravě.
K obědu děláme pečenou zeleninu se žampiony.
A k ní experiment – takovou vegan variantu na italské arancini…. v mém podání je to rozmixovaná červená řepa s uzeným tofu, do toho přidaný zbytek rýže a grilovací koření… vytvarovány pomocí formičky srdíčka, když byl včera ten Valentýn 🙂 a obalené v kukuřičné strouhance.
Osmažené na oleji.
Upečenou zeleninu jsem v průběhu pečení asi jednou nebo dvakrát promíchala.
Upečenou jsem přendala do zapékací mísy a zalila omáčkou z vody, arašídového másla, sójové omáčky a fermentované rajčatové omáčky chilli. A ještě na chvíli jsem to šoupla do trouby, než se dosmažila srdíčka.
Chutnalo to dohromady naprosto božský… lepší pečenou zeleninu jsem už dlouho nejedla. A tak jen připomínám, že i u české firmy Fermato, která omáčky vyrábí, máte s kódem MONIKA10 slevu 10%
Odpoledne jsme jeli do Krumlova a já navštívila v nemocnici Jarušku, která přiletěla zpět z Indie se zlomeným obratlem.
A jeden kouzelný pohled na Český Krumlov.
Další den místo srdíčka placka – skončila v housce a také to bylo moc dobré.
A stále natáčím fimo projekty a tak vám alespoň představím hmotu, kterou do ČR dováží Kreativní svět.
A pečená zelenina ještě jednou….