Vlog 982/24 – zelené vaření a pozvánka do Jihočeského muzea Akce / Blog / Cestování / Hlavní jídla / Moučníky / Recepty / Rychlé večeře / vegan / Vlog

Mám ráda barvy a nebojím se je pustit i do kuchyně…. obzvláště, když jsou to přírodní barvy

Takže pokud mi zbyde v lednici listový špenát a dva banány volají po zpracování, tak je prostě umixuji s vodou a udělám si megalívance.

Původně to měly být malé lívanečky, ale lenost ve mně zvítězila… ale na chuti to rozhodně neubralo.

K obědu jsem zamotala do půlky listového těsta slané dobroty a vychutnala si to na balkóně spolu ze zeleninovým salátem.

A po slunných chvílích při obědě se přihnal déšť, ale fakt takový, kdy jste rádi, že jste doma 🙂

I na kroupy došlo.

Jak rychle přišlo, tak rychle odešlo a já se mohla odpoledne na balkóně ještě učit angličtinu.

Zbytek dne jsem připravovala Loskutáka – na něj se můžete podívat již tuto sobotu v 10h a já vám v nějaké příštím vlogu ukáži, co jsem vyráběla, ale v tomto vám nabídnu další recept….

Velice chutné a dobré jídlo….

A pak již byl čas vyrazit na pozvání do Jihočeského muzea. 

Svou střechou mi často připomene Národní divadlo.

Hlavním důvodem mé návštěvy byla vernisáž výstavy Keltové na jihu Boiohama.

Ale protože jsem přišla dříve, tak jsem se ještě prošla další zajímavou výstavou – Lví silou, vzletem sokolím. 

Ale hlavní událostí dne byla výstava o životě keltů na území jižních Čech. Výstavou nás provedl kurátor výstavy – doc. Jaroslav Jiřík

Jedná se o zajímavou výstavu, kterou doporučuji v rámci návštěvy Jihočeského muzea navštívit.

Jihočeské muzeum a všechny jeho výstavy můžete navštívit ZDARMA v rámci Muzejní noci v pátek 24.5.2024

A jeden recept i na konec dne – aneb jak udělat chleba ve vajíčku, když nejíte vajíčka….

Snadno pomocí Hrašky.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *