Kdoulová marmeláda, likér, sušené kdoule a polévka s kdoulí Blog / Nápady / Různé nápady z kuchyně / vegan / Vlog

Vlog s číslem 832/23 je prostě o kdoulích… ovoci, které je v našich krajích neprávem opomíjené… a tak si na něj posvítíme..

Ve vlogu vám prozradím o kdoulích kde co, ale hlavně poradím, jak je ošetřit, aby se nemusely loupat, protože to je pěkná pakárna…

První si připravíme marmeládu, do které ještě přidávám pomeranč.

Vykrájené zbytky naložím do vodky, aby z nich za pár dní vznikl lahodný likér.

Výhodou kdoulí je, že obsahují hodně pektinu a tak na marmeládu potřebujete jen cukr. Nic želírovacího, s tím si ovoce poradí samo.

Příprava marmelády je snadná a přidaný pomeranč přidá na chuti, o vůni se postará sama kdoule.

Zbytky jsem nakonec měla naložené ve vodce asi týden.

Dobrá marmeláda si zaslouží i hezké štítky.

Marmeláda hotová a jdeme dál…

Vyzkoušela jsem kdouli přidat k pečené zelenině na polévku.

Výsledek velice mile překvapil.

Lepší dýňovku jsem dlouho nejedla… a nejen já 🙂

Kdoule jsem i nasušila.

Můžete je použít jako dekoraci – třeba do věnců.

Nebo dát do sáčku a do skříně proti molům.

A tady jsou naložené zbytky po cca týdnu.

A ve vlogu vám ukáži jak z nich udělat lahodný likér.

Prostě ať žijí KDOULE!!!

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *