Vlog 599/22 – výlety a hádanky Blog / Cestování / Vlog

Vánoční i pár povánočních dní jsme strávili v Plzni u Martinovy rodiny…. a trošku jsme chodili, abychom  kompenzovali to množství dobrého jídla…

Výlet na Křemenáč.

Foukalo pořádně.

Rozhledna Na vrchách Břasy.

Rozhledna v obci Biskoupky.

Vánoční oběd – stůl připravovaly holky… šikovné 🙂

Výlet na Krkavec.

Nepozná někdo co je to za houby??

Nevzali jsme je, ale hezké byly…

Doplňuji ze zpráv od vás a moc děkuji – jedná se o vánoční houbu, která je skvělá třeba do Kuby a jmenuje se penízovka sametonohá.

TIP na výlet s dětmi – vyprávějte vtipy a dávejte hádanky.

Na kopci zasloužené občerstvení.

Úplně na závěr mám pro vás několik hádanek a jednu obzvláště těžkou, na kterou vám dávám odpověď sem… takže pokud nechcete koukat na celý vlog, ale jen si poslechnout hádanku, tak klikněte na toto video…. spustí se vám v místě kde hádanku povídám….

Správná odpověď:

Vzadu stojící matematik by barvu svého klobouku odvodil jedině tehdy, kdyby před sebou viděl dva černé klobouky. Černé klobouky jsou jenom dva, takže kdyby je viděl, bylo by jasné, že on sám má bílý. Protože však řekl „nevím“, znamená to, že vidí buď jeden nebo dva klobouky bílé.

Zbylí dva matematici na základě toho tedy vědí, že aspoň jeden z nich musí mít bílý klobouk. Takže kdyby prostřední matematik viděl černý klobouk, bylo by jasné, že ten bílý má on sám. Protože však také řekl „nevím“, znamená to, že černý klobouk nevidí.

První matematik z toho tedy pozná, že bílý klobouk má on.

Doufám, že se vám podařilo hádanku vyřešit a přeji vám v novém roce jen to nejlepší

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *