vlog 445/22 – květináč, Máši galerie, Praha, S pravdou ven Akce / Blog / Cestování / Dekorace / Rychlé večeře / vegan / Vlog

Další dvoudenní vlog – nějak to fičí, takže nestíhám a spojuji…. ale to je dobře, lepší než se nudit doma…

Čtvrtek, jako téměř každý den začínám mou obvyklou snídaní.

Při zalévání kytek si uvědomím, že by bylo fajn občas přesadit nějaké zakořeněné řízky. A tak si trošku zdobím jeden starší květináč.

K obědu si dělám bramborové placky a zeleninový salát.

A pak fičím do Krumlova, kde rodina připravila pro moji kamarádku Mášu překvapení – pronajali ji galerii a vše připravili na její otevření… jediný, kdo to nevěděl byla Máša.

Máši obrazy a dílka už jsme vám v tomto vlogu a nebo také tady – spolu s její maličkostí – představovala.

A tady jsou obě mé generační vzory nebo vzorkyně??? Obě dámy mají na svůj věk neuvěřitelný šmrc a energii, kterou jim mohou mladé kočky závidět….

První nakupující byl Máši prasynovec, který přijel z Teplic a Máša ho nepoznala – trošku vyrostl 🙂

Jedním z milých účastníků slavnostního otevření byl výtvarník Ivan Straka s manželkou Norou. Tady s snaží opít papírovou Mášu 🙂

Byla to krásná akce, Máša Šimonová má úžasnou rodinu, bylo to tak nádherně propojené…. a já se s Mášou těším v červenci na kurz malování do Telče a vy se v Krumlově můžete zajít podívat do její galerie na začátku Hradební ulice.

A poté mne čekala kostýmová zkouška na Slavnosti pětilisté růže. Ale z těch vám udělám samostatný vlog.

V pátek ráno jsem fičela autobusem na otočku do Prahy.

V Praze sraz s Petrou na Národní u Creme de la Creme… protože vegan zmrzlinu slaný karamel a arašídovou si prostě dát musím….

A pak už do divadla Kalich, kde od 11h proběhla generálka divadelní hry S pravdou ven.

Hra pro dva herce… a ti ji zahráli neuvěřitelně skvěle…

A to celé pod režijním vedením Petrova syna Ondřeje.

Moc jsme si to s Petrou užily.

A myslím, že jsme objevila novou závislost – chodit na generálky nových představení… být tím prvním divákem, který uvidí novou věc….  🙂

Tady můj divadelní outfit.

To srdíčko na krku jsem si kdysi vyráběla na nějakém kurzu s nějakou polymerovou umělkyní z ciziny, už si nepamatuji, která to byla…

Cestou zpět jsem na otočku zaběhla domů pro nějaké věci, které jsem zapomněla a do Krumlova z Budějc pokračovala vlakem.

A v Krumlově jsme šli ještě večer do průvodu v rámci Slavností pětilisté růže… ale o této akci až v příštím vlogu samostatně.

Pokud nechcete přijít o reportáž z této úžasné akce, která po dvou letech nucené pauzy opět ožila Krumlovem, nezapomeňte mne sledovat na Youtube.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *