Z mých stránek už dobře znáte mého kamaráda Šona, se kterým jsem mimo jiné natočila největší český online kurz výroby sushi. Tentokrát jsme pro vás spolu natočili recept na skvělé gyoza knedlíčky ve veganské verzi. A jak sám Šon na konci říká, byť on je masožravec, tak tahle verze mu chutnala více než ta, kterou připravoval nedávno na svém kanálu s masem…
Základem těchto knedlíčků jsou tenké plátky, které můžete doma vyrobit – je to jen voda a mouka – ale mnohem snadnější je si je koupit. Můžete využít i Šonův e-shop nebo jeho obchody v ČB a JH.
Výhoda je, že se dají opakovaně rozmrazit a zarazit, takže si je můžete zpracovat postupně.
Zamotání knedlíčků chce trošku grif, ale dá se to lehce naučit – jak vidíte v našem videu.
A zajímavá je i finální úprava – knedlíčky se nejdříve smaží, potom dusí a na závěr opakovaně smaží.
Výsledkem je křupavé dno a měkký vršek – skvělá kombinace. A celé se to namáčí do omáčky, kterou vás také naučíme udělat.
Myslím, že už vím, kde Italové přišli ke svým raviolám…. ale zapomněli na smažení 🙂
Dobrou chuť přeje