Vlog 171/21 – cesta do Opavy a konečně tady Blog / Cestování / Vlog

Konečně vás zdravím z Opavy… ale musím říct, že cesta sem byla fakt zapeklitá….  z Budějc jsem jela do Prahy vlakem. Protože to bylo po dlouhé době, tak jsem si řekla, že se trošku rozmazlím a koupím si jízdenku do první třídy… těšila jsem se na jídelní vůz, zásuvky, klimatizaci, WiFi a prostě pohodlíčko….

Jak už asi správně tušíte, nedočkala jsem se ani jednoho…. na začátku cesty výluka, takže jízda 30 km narvaným autobusem a poté náhradní souprava, kde nic z výše uvedeného nebylo…. a protože jsem podcenila tuto situaci, tak jsem opravdu měla až do Prahy žízeň jako trám…

Ale protože si má člověk na všem hledat to dobré, tak musím uznat, že jsem tu byla sama a tak jsem hodila nohy nahoru a sundala roušku….  a nakonec mi pan průvodčí dal slevu 90,- Kč na zpáteční cestu….

V Praze jsem se potkala se Šárkou a do Opavy jsme jely jejím autem. Na začátku nám navigace ukazovala, že pojedeme cca 4,5 hodiny (jely jsme přes Hradec Králové) a nakonec jsme jely skoro šest hodin…  a to jsme cestou udělaly jen pidizastávku mj. na vyvenčení Montyho, který cestoval s námi.

Ale nakonec jsme v pohodě dorazily….

První den a půl jsme byly jen v takové menší sestavě… ale o tom více příště…

Naše hostitelka má krásnou zahradu, každý rok ji tady obdivujeme a každý rok je krásnější… a tak jsem vás musela vzít na malou prohlídku….

Zahrady Ivy je nádherná, ale její Wifi je pomalá jako šnek…. a tak jsem musela jet nahrát vlog do kavárny v Obecním domě….

Tady je Wifi rychlá a navíc jsem se dozvěděla, že v parku před ní má výstavu soch náš budějcký výtvarník Michal Trpák… svět je prostě malý 🙂

A napadlo mne, že pokud sem budu chodit nahrávat své vlogy, tak bychom se tady mohli spolu potkat… tudíž, pokud mne chcete vidět, popovídat si, dát si se mnou kávu, tak vás srdečně zvu ….

v úterý 13. 7. 2021 mezi 9 a 10 h do kavárny Obecního domu v Opavě…. 

budu se těšit

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *