Patinování a šablony na dřevo Dekorace / Nápady / Ostatní / Vlog

Tenhle článek včetně videa vznikl vlastně hodně chaoticky… původně to měla být jen čistá krabička na moje koření, které se mi nevešlo do mého šuplíku s kořením….  vlastně krabička do šuplíku… neplánovala jsem s ní žádné psí kusy, prostě slepit a hotovo… ale pak jsem dostala za sebou několik dotahů na patinu na dřevo…. a tak jsem si řekla, že vám to ukáži přímo na ní…. včetně využití šablon.

Postup je podobný jako u mé první krabičky na koření.  

Dno je slepené z devíti lamelek.

Rohy jsou slepené z lamelek dlouhých 105 mm. Celkem potřebujete 8 ks.  A rovnou se přiznám, že to je ze zbytků, takže proto jsou tak okousaný… měla to být krabička do šuplíku, žádný výstavní kus… jen organizátor 🙂  Ael vidíte, že chytrá horákyně dala hezké strany k sobě a ty půjdou nahoru dělat parádu 🙂 Prostě jak říkala moje babička – nahoře huj a dole fuj 🙂

Na kratší boky jsem si pomocí nůžek na větve ustřihla 10 lamelek 135 mm dlouhých….

Rohové lišty jsem přilepila ke dnu…  a po zaschnutí jsem nejdříve nalepila dlouhé strany – tj. 6  lamelek na každý bok a poté po pěti lamelkách na kratší strany. Vše jsem nechala dobře zaschnout a úplně jsem zapomněla vyfotit krabičku před natřením, ale to vidíte ve videu….  Pak jsem ji natřela šedou tabulovou barvou (můžete použít akrylku) a to jsem taky nevyfotila, neb jsem to dělala ještě v noční košili 🙂

Patinování máte myslím hodně podrobně vysvětlené ve videu, stejně jako použití šablon. 

Opravdu použijte minimum barvy, vypadá to potom skvěle…

Štítek je opět z lamelky – 85 mm dlouhé a natřený je černou tabulovou barvou, ale můžete použít černou akrylku…

Nápis je bílým křídovým fixem na sklo. Drží perfektně i na dřevu. Nebo použijte bílý lakový fix.

Pokud budete mít v šuplíku jako já, tak dál už nemusíte dělat nic. Pokud bych to nechala někde na lince blízko sporáku, kde hrozí mastnota, tak bych to přelakovala matným akrylovým lakem.

Pokud se vám můj videonávod líbíl, budu ráda, když mne budete odebírat na YouTube, protože pro vás chystám další návody na tvoření…. a často jsou i součástí mých vlogů. 

A již tuto neděli – tj. 8.11. ve 20h se potkáme při společném tvoření naživo…. právě na YouTube.

A opravdu tahle krásná krabička skončila v mém šuplíku… tak alespoň snad udělala radost vám….

Díky za sledování a nezapomeňte, že stránky můžete i podpořit.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *