Krtkův dort s krtkem Blog / Moučníky / Recepty / vegan

Pokud čekáte na můj vlog s číslem 21, tak si trošku počkáte, neboť od čtvrtka jsem týden babička na plný úvazek – poprvé mám vnučku jen samotnou a děsně si to užívám… jen bohužel na nic moc dalšího není čas….  ale řekla jsem si, že alespoň její dort vám nafotím a natočím a zveřejním jako malou omluvu….

Dodatečně jsme slavili její dva roky, které jí byly 19.9. A moc jsme si to užili a nejvíc myslím ona sama. Vůbec jsem netušila jak ten dort zvládnu udělat. Vlastně vůbec nechápu, jak jsem zvládla podnikat, když se narodila Domča a já vůbec nenastoupila na mateřskou dovolenou (tenkrát souběh neexistoval)…

Nakonec jsem večer upekla korpus z 250 g špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 30 g kakaa, 1 pudingového prášku (kakaový, vanilkový, karamelový, to je jedno), špetky soli, 50 ml oleje, 3 lžic vanilkové Hrašky, kypřícího prášek a 270 ml rostlinného mléka. Sice vyběhl, ale trošku popraskal, což tady nevadí.

Vykrojila jsem z něj jinou formou přesné kolo a seřízla vystouplý vršek. Postup se šlehačkou a drobky najdete ve videu.

Z marcipánu jsem vytvarovala hlavu krtka a potáhla černým marcipánem a nosík červeným, plus ještě lehce přetřela potravinářskou barvou (byl málo červený).

Vlásky jsou párátka potažená černým marcipánem.

Ze zbylého bílého fondánu jsem vytvarovala tvořítkem kytičky.

A pak už jen kompletace….

Anička hned poznala krtka…. to se mi ulevilo 🙂 nejsem zrovna dvakrát zručný modelář.

Trošku ujídala drobečky a říkala mňami….

A pokud se vám líbí kuchyň vzadu za ní, sledujte můj web či YouTube kanál, přinesu reportáž z její rekonstrukce – je to nový kabátek staré Ikea kuchyňce.

Trénovala foukání na svíčku.

A vůbec byla taková spokojená…..

Trénuje ukazování toho, kolik jí je…

Tak už to trošku jde…. ale konec řečí… sfouknout svíčku a jde se papat…

Opravdu chutnal – jednoduchý korpus, dobrá marmeláda, banány a šlehačka – typ jsem vám fotila tady.

Snědla do posledního drobečku a druhý den i posnídala….  jen ten velký kus marcipánu – hlava – je na nás dost sladká – půlku jsem dala velké Aničce a s tou druhou něco vymýšlím… uvidíme…

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *