Kotrčová polévka Recepty / Různé nápady z kuchyně / Rychlé večeře

Jsme vášnivá houbařka a vždy jásám, když v lese objevím kotrč. Není to často, o to větší radost mám. A tentokrát jsem z něj udělala skvělou polévku, která hrdě konkuruje dršťkové…  no odvažuji si říci, že ji možná lehce válcuje… určitě ji vyzkoušejte… a pokud nebudete mít kotrč, sáhněte po hlívě, ale kotrč je prostě kotrč…

Takhle vypadá:

Jediné, co je na něm vopruz je čištění. Já ho většinou několikrát propláchnu a pak ručně zbytek vyberu….

Dál si nakrájejte jednu cibuli na drobno a dejte ji zpěnit na olej.

Když začne cibule růžovět přidejte papriky – nemusíte všechny druhy, ale je to fajn. Od každé tak rovnou kávovou lžičku – nebo dle chuti.

Papriku zarestujte jen kraťounce, aby nezhořkla a hned pak přidejte pokrájený kotrč.

Chvilinku restujte společně a pak podlijte vodou.

Pod pokličkou spolu duste cca 15 minut. Pokud chcete polévku zahustit hladkou mouku, tak ji hned na začátku rozmíchejte lžíci v deci vody a přidejte k polévce, aby měla čas se provařit. Já jsem zahušťovala rozmíchanou rýžovou moukou až po 15 min vaření.

Osolte, opepřete a přidejte drcený kmín. Já místo soli používám sójovou omáčku Kikkoman.

Po 15 minutách přidám prolisovaný česnek a promnutou majoránku. Povařím už jen krátce a podávám.

Je fakt skvělá.

A jeden by skoro nevěřil, že to nejsou hovězí předžaludky 🙂

A co děláte z kotrče vy??? Sbíráte jej???

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *