Řepobramobráky Recepty / Rychlé večeře / vegan

Ráda ozvláštňuji běžná a dobře známá jídla, jakým bezesporu bramboráky jsou. A když jsem potřebovala spotřebovat jednu smutnou červenou řepu, tak jsem šla bez strachu do toho… a dopadlo to výborně….

Poměr jsem měla cca na dvě brambory jednu řepu a díky tomu, že jsem zahušťovala pohankovou moukou, tak jídlo bylo i bezlepkové.

Výsledná nastrouhaná směs měla úžasnou růžovou barvu. Zahustil jsem ji pohankovou moukou, osolila a opepřila, česnekem nešetřila a protože mi na balkoně přerůstá oregano, tak tam šlo místo majoránky…

Na pánvičce bohužel barva lehce zezlátla, ale stále to byla moc zajímavá barva.

Chtěla jsem placky naplnit zelím, ale bohužel v mé lednici nebylo, byť jsem byla přesvědčená, že ano… ale naštěstí tam byla otevřená kukuřice a pár žampionů.

No a pak to stačilo jen zkompletovat a sníst…

Rozdíl mezi touto vytuněností a klasickým bramborákem je dle mého větší šťavnatost a zajímavý řepový nasládlý ocásek, který mi moc chutnal…

A protože jsem toho udělala zase hromadu a byla zrovna sama doma, tak mi zbylo ještě na druhý den na malé řepáčky…. s česnekovým dresingem… jak na to ve videu…

Dobrou chuť přeje

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *