Cuketová směs po asijsku Hlavní jídla / Recepty / vegan

Řeknu vám, že vymyslet název pro tento recept, bylo těžší než ho uvařit.

Protože je opět období, kdy cuket je víc než jakékoli zeleniny, tak se každý recept hodí, ne?? A říkejte si mu nakonec jak chcete….

Základ jídla tvoří cuketa – část jí můžete spolu s mrkví, cibulí a česnekem nakrájet na struhadle Tygr na tenké plátečky, ale větší část nakrájejte na kostičky.

Uzené tofu nakrájejte na nudličky. A šup s tím vším na pánev, ve které rozehřejte olej. Opečte všechny nakrájené kousky a také hrst arašídů.

Spolu se zeleninou a tofu nechejte v pánvi rozvonět koření – já použila kurkumu, masalu kari a thajský gril….. poté podlijte troškou kokosového mléka a přidejte kvalitní sójovou omáčku a trošku pálivé omáčky. Koření můžete samozřejmě přizpůsobit… ale základem by mělo být kari, sušený koriandr, masala.

Směs stačí chvíli prohřát, kostičky cukety by měly zůstat al dente. Na závěr přidejte lžičku koriandrového pesta, pokud jste si ho se mnou udělali.

Jako přílohu můžete připravit rýži, rýžové nudle, quinou nebo třeba jako já mé oblíbené pohankové nudle Soba.

Servírujte posypané drcenými arašídy, s čerstvou zeleninou…. ještě by se na to hodil čerstvý koriandr, ale už zase nemám….

Komentáře