Pohankové vafle Moučníky / Recepty / vegan

Vafle mne nepřestanou bavit. Už proto, že jsou hotové jedna dvě. A taky jejich variabilita. Třeba dnes jsem si chtěla udělat bezlepkové. Vím, že jeden recept na stránkách už mám, ale chtěla jsem ho ještě zjednodušit. A povedlo se. A tak si ho jdu rovnou zapsat, ať ho nezapomenu. Já totiž své stránky využívám i jako vlastní kuchařskou knihu 🙂

Kromě mého oblíbeného vaflovače budete potřebovat rostlinné mléko (např. domácí kokosové), pohankovou mouku, kypřící prášek, špetku soli a sladidlo – já použila rýžový sirup, ale můžete tam dát co je vám srdci blízké.

Poměry jsou od oka, ale pokusím se – sklenička mléka, dvě skleničky pohankové mouky, lžíce sladidla, špetka soli, lžíce oleje a půl kypřícího prášku – prostě to musí být takové lívancové těsto….

Nalijeme do sendvičovače – vaflovače a upečeme dozlatova.

Chvíli necháme na mřížce vychladnout.

_DSC8976

Podáváme s čím je libo – já se skvělými marmeládami od syna, granátovým jablíčkem a místo cukru strouhaný kokos.

_DSC8979

Vafle jsou krásně křupavé a samozřejmě přirozeně bezlepkové.

 

Krásné pondělní ráno všem….

a pokud nevíte jak vydolovat zrníčka z granátového jablíčka, tak koukněte na video… .

Komentáře