Pochoutkový salát Recepty / Rychlé večeře / vegan

Občas mne přepadne nostalgie. Vzpomenu si na školní léta, kdy jsme o velké přestávce vybíhali do Jabloně (nebo do Jizery) pro deset deka pařížáku a dva rohlíky. Roky jsem tuhle dobrotu neměla, až jsem si řekla, že je třeba si ho udělat. Samozřejmě ve veganské verzi, ale myslím, že mu vůbec neublížila.

Místo uzeniny jsem použila sójové párky s chilli. Samotné mi moc nechutnají, ale v salátu byly dobré.

Podruhé jsem zkusila pikantní párky od Luntera a za mne byla tato varianta lepší.

Dále jednu šalotku nebo červenou cibuli, hrášek a sojanézu. Tu si určitě udělejte doma sami.

Cibuli nakrájejte na drobno, nejlépe to jde, když si ji přidržíte držákem na cibuli.

Co se hrášku týče, tak v originále tam vždy býval naložený, ale já mám mnohem raději čerstvý hrášek, který v tuto roční dobu těžko budete shánět, ale lehce ho zastoupí hrášek mražený. A protože cibulku je dobré do salátu spařit, tak ho současně s ní můžete lehce rozmrazit.

Hrášek a nakrájenou cibulku dejte do cedníku a nad dřezem přelijte vařící vodou z konvice. Nechte dobře okapat.

Mezitím si nastrouhejte párky nahrubo.

Do salátu ještě přijdou dvě až tři kyselé okurky, které můžete také nastrouhat nahrubo nebo nakrájet na maličké kostičky.

Sojanézu si připravte domácí (vím, že už jsem to psala výše, ale je to fakt to nejjednodušší, co můžete udělat a  je to za pár sekund). Přesný postup najdete tady. Do sojanézy dejte lžičku hořčice.

Promíchejte vše dohromady a pokud jste do sojanézy dali plnotučnou hořčici, tak do salátu ještě přidejte dijon.

Osolte, opepřete a nechte dobře vychladit.

_DSC8929

A pak si zakažte se tím přecpat k prasknutí jako já.

Je to fakt dobrý.

Co dobrý?? Vynikající.

PS. Pod jakým názvem znáte tenhle salát vy?? Já jako pařížák, ale strejda Googl mi ho našel jako pochoutkový…. tak jsme zvědavá jak to znáte vy 🙂

(Visited 1 times, 1 visits today)