Sendvičovač a listové těsto Moučníky / Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

U receptu na skvělé jablečné taštičky jsem vám slíbila, že vám prozradím jak dopadlo další testování listového těsta připraveného v sendvičovači. A já sliby držím, tak tady to máte….

Dalším pokusem byly sušenky. Tyhle plotýnky mám moc ráda. Díky nim uděláte tenkou sušenku a tak mne napadlo, proč by to nešlo z listového .

Neušila jsem, jak hodně se plát listového, mezi který jsem nasypala trošku třtinového cukru a hodně skořice rozplácne a tak jsem zkoušela různé způsoby…

vaflolistove1

Nejdříve jsem skleničkou vykrájela kolečka o trošku menší než průměr vzoru.

Což se nakonec ukázalo jako správná cesta. Nicméně ze zbytků se mi už nechtělo stále vyvalovat nové placky na vykrajování a tak jsem těsto ještě trošku pocukrovala a zasypala skořicí a zarolovala jako roládu a nakrájela na kolečky a trošku je prsty rozplácla.  Vyšly menší kousky, ale na chuti jim to neubralo…

Doba pečení v sendvičovači je cca pět minuty, ale čím dál děláte, čím se víc rozpaluje a každé další kousky jsou rychlejší….

vaflolistove2

Doporučuji jíst teplé, jsou krásně křupavé a chutnají trošku jako lázeňské oplatky….

A můj poslední tip jsou listové vafle. Protože plněnou vafli zevnitř jen tak někde neseženete….

vaflolistove5

Již hotové rozválené těsto na papíře přeřízněte zamotané napůl. Polovina je přesně do vaflovače. Natřete marmeládou (nebo by určitě skvělý byla čokoládová pomazánka typu nutella) a poklaďte tenčími plátky banánu, přeložte a vložte do sendvičovače. 

vaflolistove6

No a opět nechte tak pět minut (po dvou minutách kontrolujte občas stav opečení) ….

Ale samozřejmě to není typická vafle… tu si udělejte z těsta – recept na ty nejlepší najdete tady.

Komentáře