Luxusní jablkové taštičky Moučníky / Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

Pozorní čtenáři mých stránek již určitě zaznamenali, že mám nového mazlíčka v kuchyni. A to znamená, že zkouším a experimentuji. To mne na nových hračkách v kuchyni baví nejvíc. Tentokrát jsem zkusila, co vše zvládne můj sendvičovač s listovým těstem. A pokud použijete již vyválené listové těsto, pak je to opravdu hračka, protože do sendvičovače se vejde přesně půlka těsta.  Jako první jsem vyzkoušela jablkové taštičky.

Něco jako malé jablkové záviny. Kromě listového těsta (ideálně již vyváleného) budete na dvě taštičky potřebovat jedno větší jablko, ořechy, trošku kokosu a skořice. Případně trošku cukru, pokud jsou jablka kyselejší.

Těsto rozkrojte na půlku ještě zarolované, včetně pečicího papíru. Jablko rozkrojte na čtvrtiny, zbavte jadřince a nastrouhejte nahrubo. Vyzkoušejte moji vychytávku. Jablko neloupejte (zdržuje to) a strouhejte tak dlouho, než vám zbude v ruce pouze šlupka. Tu spolu s jadřincem dejte třeba morčatům 🙂

Na listové těsto nejdřív nasypte trošku kokosu (pohltí přebytečnou šťávu z jablek a skvěle dochutí celý zákusek) a poté polovinu nastrouhaného jablka. Stejně tak na druhou půlku těsta.

Dále posypte skořicí a přidejte ořechy či rozinky, jak máte rádi. Skvěle chutnají i sušené brusinky. Můžete přidat i trošku třtinového cukru, pokud nebyla jablka dostatečně sladká.

Přehněte a zakryjte druhou půlkou těsta. Vložte do sendvičovače. Použijte plotýnky na taštičky, které vidíte na obrázku a jsou v základní výbavě tohoto skvělého sendvičovače. 

bdr

Doporučuji vložit i s pečicím papírem, jednak se vám to s ním bude lépe přenášet, ale hlavně po něm stéká přebytečná šťáva a po dokončení budete mít sendvičovač zcela čistý.

Za osm až deset minut máte taštičky hotové.

Stačí rozkrojit a pocukrovat… či lehce zakápnout datlovým sirupem. Případně obojí 🙂

Jsou krásně křupavé a uvnitř šťavnaté. Určitě by tyto plotýnky (které jsou v základním vybavení sendvičovače) šlo použít na libovolnou náplň – klidně i slanou….  Pokud vyzkoušíte, dejte mi vědět.

Nebo použít domácí marmeládu, do které vmícháte lžičku pudingového prášku nebo kukuřičného škrobu, aby vám nevytékal….

Rychlá a skvělá nedělní snídaně je za pár minut…..

A příští týden vám poradím jak na skořicové sušenky a vafle z listového těsta….

vaflolistove3

Komentáře