Sběratelka receptů Různé nápady z kuchyně
Jsem ročník, který žil i v době, kdy se recepty předávaly na papících, přepisovaly na psacích strojích s průklepákem a stály se fronty na kuchařky….  

A i dnes, v době internetu, kde najdete recept téměř na všechno, mám občas potřebu hrabošit a hledat v mých „šanonech“… zrovna včera jsem prostě dostala chuť na buchtu, kterou jsem dělala jako jeden z prvních samostatných moučníků, když jsem osamostatnila a přistěhovala k manželovi (no tehdy to ještě manžel nebyl :-)).

… chtěla jsem zkusit, zda její chuť, kterou si pamatuji, není zkreslená tím čtvrstoletím….  

a tak jsem začala hledat… pamatovala jsem si, že jsem si jej psala ručně…. Tudíž v šanonu, kde mám recepty vystříhané z Vlasty (tuším, že jsem ji kupovala asi sedm let… čtvrtek co čtvrtek…) určitě nebude, přesto jsem si chvíi zalistovala…. 
Vyndala jsem další dva šanony se sladkými recepty – kde jsem lepila na čtvrtky vystříhané recepty a na volná místa jsem si je i zapisovala…. (je vidět, že původní kancelářská „krysa“ se ve mne nezapře 🙂
Ani  v dalším šanonu jsem nenašla… ale vzpoměla jsem si, že jsem si ho asi zapisovala do malého červeného notýsku, který jsem si koupila, když jsem se přistěhovala do Ústí n/L, abych si tam právě zapisovala recepty… do té doby jsem se doma totiž kuchyni celkem obloukem vyhýbala :-)) 
A když už mluvím o Ústí nad Labem, ráda bych se pochlubila touto kuchařkou, kterou jsem dostala od manželovy babičky Aničky… přiznám se, že doposud jsem podle ní nevařila, ale dnes jsem zalistovala a možná něco zkusím…. 

Nakonec jsem notýsek našla…..

a tady je recept , který jsem hledala :-)) 

 

PS. Kromě hromádky, kterou vidíte na první fotce, mám ještě pět šanonů s časopisy Apetit…  a jeden regál s kuchařkami…  a často se ráda jen tak v nich „hrabu“ a jím očima…. stejně tak to dělám na internetu… prohlížím recepty a spíš než je čtu, tak prohlížím obrázky…  

 

I proto se snažím i své recepty na stránkách nafotit co nejlépe, aby jste i vy mohli „jíst očima“…. :-)) 

Komentáře