![Domácí máslo](https://www.brydova.cz/wp-content/uploads/2013/03/recepty_ruzne_maslo_uvod.jpg)
![]() |
Utlouct máslo doma?? Myslíte, že je to nemožné? Naopak… je to velice snadné…. a jak na to vám prozradí Líba Ječmínková, které za skvělý foto recept děkuji…. já jsi jdu vyndat z lednice dvě šlehačky a co vy?? Jdete do toho?? |
![]() |
Máslo se dá koupit v každé samoobsluze, já ale když dostanete chuť na voňavé čerstvé máslo a je realizace dílem okamžiku.
Stačí koupit dvě čerstvé smetany ke šlehání, tučnější než 30% (standard bývá 33%). |
|
![]() |
Před šleháním je dobré je nechat chvilku venku, aby nebyly úplně studené. Smetany nalijte do vyšší nádoby a šlehejte jako na šlehačku, | |
![]() |
Šleháme.. šleháme.. v jednom okamžiku se nadýchaná šlehačka začně zase roztékat a její objem zmenšovat | |
![]() |
Pak přichází na řadu ponorný mixér. | |
![]() |
A během okamžiku se začně oddělovat máslo od podmáslí. | |
![]() |
Mixujete nebo šlehejte dokud není podmáslí, jen „voda“ . | |
![]() |
Hmotu sceďte – oddělíte máslo od podmáslí. | |
![]() |
Máslo je třeba vyprat pod ledovou vodou. | |
![]() |
Rukama kousky másla spojte. | |
![]() |
Pokud nemáte formu na máslo jako já, zabalte máslo do potravinářské folie a šup do lednice. | |
![]() |
Ze zvědavosti jsem zvážila a změřila hotový produkt – sami vidíte kolik másla uděláte ze dvou kelímků šlehačky. Podmáslí (ze sladké smetany není takové, jak ho známe z obchodu) můžete použít na zadělání domácího chleba. |
|
![]() |
A domácí chleba namazaný domácím máslem?? Prostě lahoda….. |
Komentáře