Podmáslové trojúhelníky s česnekem Domácí pekárna
Jednoduché pečivo k večeři, které si nemusíte ničím mazat, protože už je „mazané“ zevnitř 🙂 

Připravte si kynuté těsto z 

300ml podmáslí 

60ml oleje

půl lžičky cukru 

lžičky soli 

500 g hladké mouky 

droždí 

Než se připraví těsto, nakrájejte na plátky 100g másla a 7 stroužků česneku.

Máslo nakrájejte na plátky a česnek prolisujte.  

Vykynuté těsto rozválejte a máslo smíchejte s česnekem. 

Máslo určitě nerozpouštějte, vytékalo by ze závinu ven. 

Máslo s česnekem rovnoměrně vidličkou namačkejte na celou placku. 
Zarolujte a rozděljte na dvě části. Na koncích prsty spojte. 

Vložte do vyššího plechu vystlaného pečicím papírem. 

Nožem nebo plastovou kartou rozdělte závin na trojúhelníky. 

Nechejte dokynout – cca 20 minut. 

Potřete slanou vodou a posypejte semínky dle chuti. 

Pečte ve vyhřáté troubě na 180st cca 30 minut. 

Podávejte ještě teplé se sýry či uzeninou a zeleninou…. trojúhelníky chutnají i vychladlé, ale teplé jsou nepřekonatelné 🙂 

TIP: Pokud nemáte podmáslí, můžete těsto zadělat i z kefíru :-)) 

Objevila jsem poté, co jsem místo podmáslí koupila právě kefír… ale název receptu už kvůli tomu měnit nebudu :-)) 

Komentáře