Bramborové pagáče Domácí pekárna
Pečivo, které je moc dobré na zakusování k polévkám, ale můžete se s ním vytáhnout i pro návštěnu k vínu… třeba s česenkovou pomazánkou.…  Zkuste a uvidíte, že si je zamilujete… příště vám ještě upeču škvarkové, které také nemají chybu….

Budete potřebovat:

500g polohrubé mouky

400g brambor uvařených ve slupce

1 vejce

100ml oleje

250ml mléka (příp.vody)

2 lžičky soli

1 kostka droždí

Vychladlé vařené brambory oloupejte a protlačte. Pokud nemáte lis na brambory (jako já), tak nastrouhejte najemno na struhadle.

 

 

Do pekárny nejdříve nalijte mléko, olej, rozklepněte vajíčko, přidejte nastrouhané brambory, sůl, mouku a navrch rozdrobte droždí. Zapněte na program těsto…

 

Po hodince a půl pekárna zapípala a těsto skoro zvedlo víko…

Na pomoučněný vál dejte těsto a prsty roztáhněte na placku cca 1cm vysokou ze které  vykrajujte kolečka cca 7cm v průměru.

Naskládejte na plech vystlaný peč.papírem a posypte strouhaným sýrem.

Troubu předehřejte na 180°C.

Nechte pagáčky ještě cca 10 minut dokynout a šup s nimi do trouby na cca 20 minut.

Takhle krásně vypadají po dvaceti minutách…

Horké je potřete troškou oleje.

Z celé dávky připravíte asi 30ks pagáčů.

Dobrou chuť.
Komentáře